Her er de ti mest læste historier på CleantechWatch i 2020

Et travlt år i cleantech-brachen lakker mod enden. Det har både budt på klimaaftaler, milliardinvesteringer, direktørfyringer, opkøb og nye strategier. Se her, hvad læserne var mest ivrige efter at læse om i 2020.
Foto: Hofor/PR
Foto: Hofor/PR

Det har været et stort og travlt år i den danske cleantech-branche. Klimapartnerskaberne, klimalove- og handlingsplaner og en omfattende aftale for affaldssektoren har fyldt meget.

Men der har også været tid til enorme investeringer, direktørfyringer, milliardprojekter, opkøb, nye strategier og meget mere. Se her, hvilke historier læserne var mest vilde med i 2020.

1: Quantafuel allierer sig med Rambøll: Vil etablere genanvendelsesfabrikker i hele Europa

I slutningen af august allierede norske Quantafuel sig med Rambøll og var nu for alvor klar til at få sin teknologi til kemisk genanvendelse af plast ud over rampen, lød det. I samarbejde med den rådgivende ingeniørkoncern vville Quantafuel allerede i år lave en plan for en ny fabrik i Danmark, mens næste skridt var anlæg i hele Europa, lød det fra en projektleder.

2: Quantafuel vil bygge ny fabrik i Esbjerg til 750 mio. kr.

På andenpladsen finder vi igen Quantafuel, der i november kunne offentliggøre, hvor planerne om en ny fabrik i Danmark skulle realiseres. Valget faldt på en grund i Esbjerg, og Quantafuel meldte sig klar til at bygge sin første storskala-fabrik til kemisk genanvendelse af plastaffald med et budget på 100 mio. euro. Mens de første spadestik først ventes at blive taget til sommer, fortalte Quantafuel, at der var langt flere fabrikker på vej.

3: Varmepumpeproducent: Milliardaftale sætter skub på igangværende boom

Historien om den brede politiske støtteaftale på 2,3 mia. kr., til udskiftning af olie- og gasfyr, som blev indåget i slutningen af oktober, indfinder sig på tredjepladsen. Aftalen vil komme til at sætte yderligere fart i omstillingen væk fra fossile varmekilder, fortalte adm. direktør i varmepumpeproducent Metro Therm til CleantechWatch i efteråret.

4: Hofor om milliardprojekt: Det er vandværkernes Storebæltsbro

På fjerdepladsen finder vi historien om Hofors milliardstore vandværksprojekt. Et dansk forsyningsselskab har aldrig nogensinde bygget så meget på én gang, sagde projektdirektøren i Hofor i august om forsyningens modernisering af syv regionale vandværker.

5: Vestjysk emballageproducent køber fem fabrikker i Europa i hidtil største opkøb

Den grønne fødevareemballageproducent Faerch købte i begyndelsen fem nye fabrikker i Italien, Spanien og Polen fra konkurrenten Sirap. Opkøbet har gjort den danske plastgenanvender og emballageproducent til den "Største virksomhed" inden for sit felt i Europa, fortalte koncernchefen.

6: Dansk iværksætter har knækket koden for genanvendelse af fødevarekartoner: "Vi håber på et eksporteventyr"

Den danske iværksætter Michael Kristensen har bygget en maskine, der kan skille pap, plast og aluminium ad i tre seperate dele. Håber er, at det kan føre til mere genanvendelse af fødevarekartoner og en international forretning, fortalte iværksætteren i juli i den historie, der indtager årets sjette mest læste.

7: Quantafuel Skive laver olieprodukter fra plast "inden for relativ kort tid"

Tro det eller ej, så har endnu en Quantafuel-historie fundet vej til top ti over årets mest læste. På syvendepladsen finder vi interviewet med direktøren for Quantafuels fabrik i Skive, som i april var i fuld gang med at teste en ny fabrik til produktion af syntetiske olieprodukter lavet af plastaffald.

8: Daniel Aggers kloakfirma øger millionoverskud for fjerde år i træk

Historier om den tidligere fodboldspiller Daniel Aggers kloakvirksomhed Kloagger bliver altid flittigt læst, og denne regnskabshistorie er ingen undtagelse. I september kunne virksomheden præsentere et regnskab, der vidnede om fremgang på både top- og bundlinje for fjerde år i træk og en forventning om, at væksten vil fortsætte i det kommende regnskabsår.

9: Dansk rådgiver indleder erobringstogt i Norden med opkøb

Den danske rådgiver Moe styrkede tidligere på året sin position på det nordiske marked med opkøbet af en norsk specialist inden for flydende konstruktioner. "Vi bliver en multifaglig rådgiver i Norge," lød det i oktober fra virksomhedens adm. direktør, der spår om globalt vækstpotentiale med opkøbet.

10: Debat raser i sag om bortvist Waturu-CFO

På tiendepladsen finder vi måske ikke så overraskende en historie om det megte omdiskuterede og udskældte vandteknologiselskab Waturu, hvis CFO blev bortvist fra selskabet i begyndelsen af oktober. Selv har finansdirektøren afvist alle anklager om potentielt ulovlige transaktioner. Imens stillede flere medlemmer af en Facebook-gruppe for Wauturu-aktionærer en række kritiske spørgsmål til selskabets egen udlægning af sagen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også