Vestjysk emballagevirksomhed køber fem fabrikker i Europa i hidtil største opkøb

Faerch Group har købt fem nye fabrikker i Italien, Spanien og Polen fra konkurrenten Sirap. Opkøbet gør den danske plastgenanvender og -emballageproducent til "den største virksomhed" inden for sit felt i Europa, lyder det fra koncernchef.
Faerch er af de førende virksomeder på markedet inden for plastemballage til fødevareindustrien. | Foto: Færch/PR
Faerch er af de førende virksomeder på markedet inden for plastemballage til fødevareindustrien. | Foto: Færch/PR

Efter års tilløb kan Faerch nu sætte et endeligt punktum for sit hidtil største opkøb.

Den Holstebro-baserede emballageproducent og plastgenanvender har nemlig lukket aftalen med italienske Sirap Group om at købe selskabets fem fabrikker i henholdsvis Italien, Spanien og Polen. Det oplyser Faerch Group i en meddelelse på sin hjemmeside.

Faerch Group udvider dermed med et svuptag også medarbejderskaren fra 1.400 ansatte til nu at tælle 2.500 ansatte.

"Vi har analyseret det italienske marked dybdegående de seneste par år og er overbeviste om, at Siraps fødevareemballage-forretning er et perfekt match for Faerch. Vores lokale kunder vil drage fordel af en udvidet produktionsrækkevidde og vores innovative, cirkulære indpakningsløsninger," siger Faerch Groups koncernchef, Lars Gade Hansen, i en kommentar.

Hvor den polske fabrik ifølge Faerch-chefen "perfekt komplementerer" selskabets aktiviteter i de omkringliggende lande og den centrale del af Europa, ventes den spanske del af forretningen at åbne for nye vækstmuligheder i Spanien, hvor Faerch også er til stede i dag.

Mens Faerch Group køber Siraps tre fabrikker i Italien og selskabets to fabrikker i Spanien og Polen, beholder Sirap Group - der er ejet af italienske Italmobiliare - sine aktiviteter i Storbritannien, Tyskland og Frankrig, fremgår det af meddelelsen.

Opkøbsstrategi gør Faerch førende

Selv har Faerch Group i dag i alt 11 fabrikker i Danmark, Storbritannien, Frankrig, Spanien, Tjekkiet og Holland.

"Med opkøbet bliver Faerch den største virksomhed på det europæiske marked. Jeg har heller ikke kendskab til, at der findes større plastvirksomheder globalt inden for vores felt," siger Faerch Groups koncerndirektør, Lars Gade Hansen, til Dagbladet Holstebro om det største opkøb i Faerch Groups historie.

Handlen forventes at blive endeligt lukket og godkendt af de relevante myndigheder inden for de næste tre måneder. Herefter er planen at gøre et øget fokus på bæredygtighed og genanvendelse af plast til en guldrandet forretning på de nye emballagefabrikker, fortæller Faerch-chefen videre.

Opkøbet er seneste store ryk i Faerch Groups ambitiøse vækstkurs de seneste år, som blev indledt med opkøbet af Anson Packaging Ltd og Sealed Airs Food Tray Business i Europa i 2015 og sidenhen styrket med købet af franske CGL Pack i 2018 og også den hollandsk-baserede genbrugsvirksomhed 4PET, der gjorde Faerch i stand til genanvende de fødevarebakker, selskabet også producerer.

Fem plastvirksomheder nomineret til branchepris 

Dagligvarekoncern vil udbrede genanvendelse af fødevarebakker

Vestjysk emballagefabrik klar med kødbakker lavet på dansk genbrugsplast

Ny designguide skal fremme genanvendelse af plastemballage

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også