CleantechWatch

Dansk rådgiver indleder erobringstogt i Norden med opkøb

Danske Moe styrker sin position på det nordiske marked med opkøb af norsk specialist inden for flydende konstruktioner. "Vi bliver multifaglig rådgiver i Norge", siger adm. direktør, der også ser globalt vækstpotentiale i opkøbet.

Olav Olsen har været med i mange bygningsprojekter på tværs af Norge. Her er det en moderne sportshal i Ulsteinvik | Foto: Artelia og MOE/PR

Den danske rådgivende ingeniørvirksomhed Moe, der har det internationale rådgivningshus Artelia i ryggen, har kastet en større sum penge efter norske Olav Olsen.

Med opkøbet af rådgivningsvirksomheden får Moe markant flere muskler i Norge, vurderer Moes adm. direktør Christian Listov-Saabye.

"Det her styrker afgjort vores position i Norge. Sammen med de kompetencer og specialister, vi kan tilføre fra Danmark, så giver det her os lige præcis den størrelse og den platform, vi gerne have til at udvikle os på de norske marked," siger Christian Listov-Saabye til CleantechWatch.

Det er særligt Olav Olsen og virksomhedens 110 medarbejderes kundskaber inden for konstruktion, der i Christian Listov-Saabyes øjne gjorde rådgiveren attraktiv for Moe og Artelia.

Olav Olsen har projekter i både ind- og udland, hvor de arbejder med design af beton- og stålkonstruktioner til byggeri, infrastruktur- og offshore-projekter.

"Det handler om at få noget mere volumen og få tilført nogle af de kompetencer, vi ikke havde i forvejen inden for konstruktioner," siger Christian Listov-Saabye.

"Det her gør, at vi i Norge bliver multifaglig rådgiver, der dækker alle fag, konstruktioner, installationer og infrastruktur, hvor vi tidligere kun dækkede installationer."

Nordisk erobringstogt

Moe har i længere tid gået med ambitioner om at styrke sin position på det nordiske marked.

I forbindelse med Artelia-gruppens opkøb af Moe tilbage i december 2019 fremhævede Christian Listov-Saabye over for CleantechWatch, at fusionen gav virksomheden "flere muskler til at erobre Norden".

Det blev der i juni åbnet yderligere op for, da Moe præsenterede et rekordregnskab for 2019 med en nettoomsætning, der voksede med godt 80 mio. kr. i forhold til året inden til sammenlagt 724 mio. kr., mens bundlinjen steg med 10 mio. kr. sammenlignet med 2018 og landede på godt 40 mio. kr.

Christian Listov-Saabye har tiltro til, at Moes nye datterselskab kan bidrage positivt til den danske rådgivers vækst efter en række opstartsudgifter i Norge.

"Det her vil bestemt styrke os. Vi har tidligere haft ekspansionsudgifter i Norge. Nu har vi så foretaget et opkøb af et stort firma, og herfra kommer vi til at kunne vækste," siger Christian Listov-Saabye, der ikke vil komme nærmere ind på prislejet for opkøbet.

Fokus på flyende havvind

Med købet får Moe blandt andet adgang til Olav Olsens 12 patenter inden for flydende havvindskonstruktioner samt rådgiverens ekspertise inden for løsninger til vind-, bølge-, tidevands- og offshore-energi.

Med de nye kompetencer ombord får Moe mulighed for at udvikle offshore-delen af rådgivningen både i Danmark, Norge og resten af verden, siger direktøren.

"Olav Olsen har nogle kompetencer inden for flydende havvind, som er meget interessant – både for os og for Artelia, som gruppe," siger Christian Listov-Saabye, og påpeger, at det særligt er i det store udland, at Olav Olsens kunnen skal komme til at blive anvendt. 

"Når man kommer et stykke væk fra Danmark, for eksempel til Asien eller udfor USA's østkyst, kan man kun basere havvinden på flydende konstruktioner, for der er simpelthen for langt ned til bunden," forklarer han.

"Og her bliver Olav Olsens patenter afgørende."

Moe tager hul på planer om vokseværk i Norden efter rekordregnskab

Rådgivningsvirksomhed fusionerer med international gigant: "Vi får flere muskler til at erobre Norden"

Rådgivende ingeniører sætter vækstrekord

Moe tager hul på planer om vokseværk i Norden efter rekordregnskab 

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs