Fem vandværker i Roskilde kan blive nødt til at samarbejde

Efter fund af for store mængder BAM og DMS i drikkevand hos Nordmarken Vand, presser politikere i Roskilde på for et samarbejde og eventuel sammenlægning af fem vandværker i kommunen.
Foto: Astrid Dalum
Foto: Astrid Dalum

Bekymrede politikere i Roskilde Kommune ønsker, at de fem mindre vandværker Nordmarken Vand, Værebro Vandværk, Jyllinge Vandværk, Jyllingehøj Vandværk og Gundsømagle Vandværk samarbejder eller bliver lagt sammen, så man sikrer vandkvaliteten efter fund af stofferne BAM og DMS over den tilladte grænseværdi hos Nordmarken Vand, skriver Dagbladet Roskilde.

Formand hos Nordmarken Vand, Ole Viborg, kunne godt tænke sig at kopiere en model, der er brugt på Djursland. Her stiftede de kommunalt ejede selskaber Syddjurs Spildevand og Aquadjurs et nyt driftsfællesskab med start 1. januar 2020, som CleantechWatch tidligere har beskrevet.

"Først skal vi dog have lavet en analyse, som peger på muligheder og risici. På Djursland tog processen fem år, så det er ikke lige om hjørnet. Vi er da kede af at have fundet for høje værdier hos os, men vi har lavet en pumpestrategi, og vi er gået i gang med renovering af ledninger," siger Ole Viborg til Dagbladet Roskilde.

Syddjurs Spildevand og Aquadjurs går sammen i nyt selskab

Vandværk lukker efter 50 år: Fremover må de lokale samles om at plukke ukrudt

Formand for fusionsvandværk: Om 20 år er der ingen små vandværker tilbage

Drastisk fald i antallet af vandværker: Mere end 200 forsvundet på fem år 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også