CleantechWatch

Re-Match relancerer børsambition med øget dækning fra kerneinvestorer og 15 nye

Kapitalfonden Nordic Alpha Partners går atter i markedet med genanvendelsesvirksomheden, hvis børsambitioner blev sat på pause i september. De prominente kerneinvestorer er fortsat med, men beløbet, virksomheden vil rejse, er blevet mindre.

Foto: Re-Match / PR

Den danske hardtech-fond Nordic Alpha Partners er endnu en gang klar til at tage genanvendelsesvirksomheden Re-Match på børsen.

Det oplyser Re-Match i en meddelelse fredag.

Relanceringen af Re-Matchs børsambitioner sker med samme gruppe af prominente kerneinvestorer i ryggen, som også stod bag virksomheden i forbindelse med selskabets oprindelige børsplaner i september. Foruden Nordic Alpha Partners tæller disse den svenske storbank SEB, LD Fonde og Akademikernes Pension.

Dertil kommer 15 nye, mindre investorer, der også tegner sig for en del af det samlede fortegnede beløb på 133,5 mio. kr., som Re-Match allerede er sikret.

Det svarer til godt 76 pct. af de i alt 175 mio. kr., Re-Match har ambitioner om at rejse via noteringen på vækstbørsen First North Premier.

Beløbet er dog noget mindre end ved sidste aktieudbud i september, hvor Re-Match søgte 230 mio. kr. og med en såkaldt greenshoe på omkring 30 mio. kr. Dengang besluttede bestyrelsen at udskyde noteringen som følge af "markedsuro".

På baggrund af usikkerhederne og volatiliteten på de finansielle markeder de seneste måneder, og for at sikre et stabilet eftermarked, har vi besluttet at reducere aktieudbuddets samlede størrelse og udbudsprisen med 20 pct.

Laurits Bach Sørensen, Re-Matchs bestyrelsesformand og partner i Nordic Alpha Partners.

Det reducerede søgte beløb skyldes, at Herning-virksomheden, som vil bruge pengene fra børsnoteringen på at finansiere opførelsen af en række fabrikker, har valgt at skubbe planerne for sin sidste fabrik i USA. Den skal i stedet finansieres gennem driften af nogle af virksomhedens øvrige, snarligt-opførte fabrikker.

Dertil kommer en lånepakke fra guvernør-kontoret i den amerikanske stat Pennsylvania, hvor selskabet tidligere på ugen meldte ud, at man investerer 60 mio. kr. i en planlagt fabrik.

"På baggrund af usikkerhederne og volatiliteten på de finansielle markeder de seneste måneder, og for at sikre et stabilet eftermarked, har vi besluttet at reducere aktieudbuddets samlede størrelse og udbudsprisen med 20 pct.," forklarer Re-Matchs bestyrelsesformand, Laurits Bach Sørensen, der også er partner i Nordic Alpha Partners.

En vækstcase

Daniel Patterson, portefølgemanager i SEB Investment Management, siger, at Re-Match adresserer et voksende miljømæssigt problem med en unik og skalerbar løsning.

"Med sin grønne dagsorden og vækstpotentiale er Re-Match en god IPO-kandidat på First North Premier, og vi ser virksomheden som en attraktiv investeringscase og har stor tillid til ledelsens evne til at eksekvere på udrulningsplanen for fabrikker," siger Daniel Patterson.

Også Louise Jorring Gev, Head of Equities i AkademikerPension og LD Fonde, undserstreger Re-match og virksomhedens forretningmodel kombineret en umik teknologi, der passer ind i vores investeringsunivers.

"Det er en vækstcase, og vores fokus som cornerinvestor ligger i det fremtidige indtjeningspotentiale," siger Louise Jorring Gev.

Siden september

Nikolaj Magne Larsen, adm. direktør og medstifter af Re-Match, siger i meddelsen, at opførelsen af den anden fabrik i Holland har udviklet sig godt siden septrember, ligesom virksomheden forleden offentliggjorde, at lokale myndighder i den amerikanske delstat Pennsylvania støtter opførelsen af den første fabrik i USA med favorable lån og bevillinger.

"Vi har yderligere besluttet at udskyde finansieringen af den anden amerikanske fabrik, indtil fabrikkerne i Holland og Pennsylvania er operationelle. Det gør det muligt for os at finansiere denne fabrik med det positive cash flow fra fire operationelle fabrikker," siger Nikolaj Magne Larsen. 

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie KapitalWatch)

Hjørnestensinvestor om afblæst Re-Match-notering: Ærgerligt, at investorerne trak sig

Re-Match vil dække udgifter til børsprospekt med ukendt strategi 

Milliongæld sendt til hjørne efter afblæst Re-Match-notering 

Re-Match-formand: "Jeg er ikke sat i verden for at udtrykke, hvad nogle kerneinvestorer mener i forbindelse med den her proces"

Re-Match-direktør efter droppede børsplaner: Kinesisk markedsuro får os til at kigge på plan B

Re-Match aflyser planlagt børsnotering grundet "markedsusikkerhed" 

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs