CleantechWatch

Bornholm indvier nyt vandværk til tocifret millionbeløb og øger forsyningssikkerheden

Bornholms nye Klemensker Vandværk har kostet 12 mio. kr. og kommer til at forsyne omkring 900 borgere med rent drikkevand. Samtidig slipper vandværket for at hente dyrt vand fra Hasle og forbedrer forsyningssikkerheden, fortæller formand.

Det nye vandværk under opbygning | Foto: Klemensker Vandværk/PR

12 mio. kr. har det nye Klemensker Vandværk, der blev indviet i weekenden, kostet. Det skal forsyne godt 900 borgere med rent drikkevand, skriver Bornholms Tidende.

Det nye vandværk betyder, at det ikke længere vil være nødvendigt for andelsselskabet Klemensker Vandværk at hente ekstra vand fra Hasle Vandværk til fem kr. pr. kubikmeter for at kunne dække hele lokalområdets behov, der er steget over de sidste par år.

Nogle dage pumper Klemensker Vandværk 1.050 kubikmeter vand ud til forbrugerne – det er langt mere, end den tidligere rentvandsbeholder på 200 kubikmeter kunne levere.

"Kun halvanden time, og så skal vi have vand fra Hasle. Det går ikke. Så nu har vi 1.000 kubikmeter i de nye dunke. Vi har nu fået en meget større sikkerhed," siger formand for Klemensker Vandværk, Ralph Kofoed, til Bornholms Tidende.

Bornholm Forsyning melder bluff på markante prisstigninger

Fald i forbrug har presset vandselskaberne – I Aarhus vil man nu mere end at levere vand

Formand for fusionsvandværk: Om 20 år er der ingen små vandværker tilbage

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs