CleantechWatch

Fald i forbrug har presset vandselskaberne – i Aarhus vil man nu mere end at levere vand

VANDSEKTOR – UDVIKLING ELLER AFVIKLING: Over de sidste 30 år er vandforbruget for en gennemsnitlig dansk familie faldet med næsten 40 pct. Det sætter vandselskabernes indtjeningsmuligheder og priserne på vand under pres, fortæller brancheorganisation. I Aarhus Vand har det dog givet anledning til at tænke over, hvad et vandselskab ellers skal kunne.

Lars Schrøder, direktør i Aarhus Vand. Her fotograferet i 2016. | Foto: Gregers Tycho

Danskernes vandforbrug har over de sidste 30 år set et drastisk fald – en gennemsnitlig dansk familie bruger i dag 38 pct. mindre vand sammenlignet med slutningen af 1980'erne.

Faldet i vandforbruget har lagt et ekstra pres på de danske vandselskabers indtjeningsmuligheder, der i nogle tilfælde står tilbage med anlægsaktiver, der er bygget til at kunne håndtere langt større mængder vand.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Merkur frygter greenwashing i nye mørkegrønne investeringsfonde

Investeringschef Helle Juul Lynge fra Merkur Andelskasse frygter, at glansen allerede er ved at gå de nye "mørkegrønne" investeringsfonde, som skal leve op til de højeste grønne standarder. Hun er bange for, at både klimaet og forbrugerne taber, hvis de på papiret grønneste fonde bliver brugt til greenwashing.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs