CleantechWatch

Hofor renoverer vandværk med gamle mursten

Hofor renoverer nu et af Danmarks største vandværker tæt ved Værløse. Det er entreprenørerne NCC, Wicotec Kirkebjerg og DI-Teknik, der løfter opgaven - og her vil man genbruge gamle mursten.

Direktører fra de fire nye samarbejdsparter er fra venstre Brian Ludvigsen, Wicotec Kirkebjerg, Bjarne Korshøj, HOFOR, David Søndergaard, DI-Teknik og Flemming Carlsen, NCC. | Foto: HOFOR

Hofor er i gang med at renovere sit næststørste vandværk syd for Søndersø i Værløse. De tre entreprenører NCC, Wicotec Kirkebjerg og DI-Teknik står for renoveringen, hvor mursten fra de gamle bygninger vil blive genbrugt. Det skriver Dagens Byggeri

Moderniseringen, der kræver en opbygning af et helt nyt værk, inkluderer også et blødgøringsanlæg, der skal fjerne kalk fra drikkevandet. Under hele byggeriet skal vandværket fortsat levere rent drikkevand til en million kunder i hovedstadsområdet.

"Vi er meget glade for starten på det her samarbejde, som er utroligt vigtigt for Hofor. Vi skal sørge for, at der kommer drikkevand af den bedste kvalitet ud af hanerne hos over en million kunder hver dag, så det er vigtigt for os, at hver enkelt entreprenør har styr på deres faglighed, men også kan arbejde sammen om at finde løsninger i det daglige," siger Bjarne Korshøj, teknisk direktør hos Hofor, til Dagens Byggeri.

NCC kommer til at stå for byggeriet af selve vandværket og andre bygge- og anlægsarbejde. Wicotec Kirkebjerg skal stå for maskin- og procesanlægget, mens DI-Teknik skal få alle maskiner og procesanlæg til at passe sammen på el-tavlerne.

Nye tal afslører: Her finder du Danmarks dyreste dråber i vandhanen 

Hofor skal finde nyt hjem til 15.000 tons kalkkugler om året

Ventilationsfirma forlader milliardbyggeri – skyder mod Aarsleff og staten

NCC's asfaltfabrik erkender vandforurening – foreslår selv løsning 

Mere fra CleantechWatch

Aarhus Vand udvider samarbejde i Indien

Det hidtidige samarbejde mellem Aarhus Vand, Aarhus Kommune og den indiske by Udaipur omfatter nu hele delstaten. Samarbejdet taler ind i regeringens mål om en fordobling af vandeksporten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs