Advokat: Bestyrelse i Nordfyns Vandværk kan være ulovlig

Nordfyns Vandværk skal om kort tid aflevere en handlingsplan for rent drikkevand til forbrugerne. Men advokat med speciale i foreningsjura stiller spørgsmålstegn ved, om vandværkets bestyrelse er lovlig og dermed i stand til at træffe beslutninger. 
Foto: Astrid Dalum
Foto: Astrid Dalum

Nordfyns Vandværk skal senest 4. december fremlægge en realistisk plan for, hvordan man vil sikre rent vand til forbrugerne efter fund af pesticidrester, der overskrider grænseværdierne. Ellers vil Nordfyns Kommunes natur- og miljøforvaltning gribe ind, skriver Fyens Stifttidende.

Men spørgsmålet er, om bestyrelsen overhovedet kan vedtage en plan. Advokat med speciale i foreningsjura, Viggo Bækgaard, siger til Fyens Stifttidende, at da bestyrelsen nu har mindre end fem medlemmer, der ifølge vedtægterne mindst skal være, kan den være ulovlig og dermed ikke beslutningsdygtig. 

"Hvis der er mindre end fem medlemmer tilbage og der ikke er en suppleant, kan man i hvert fald argumentere for, at der skal indkaldes til en ekstraordinær generalforsamling," siger Viggo Bækgaard til avisen.

To medlemmer af bestyrelsen udtrådte efter den seneste generalforsamling, som flere ifølge Fyens Stifttidende kaldte et decideret kup, der var sat i scene af en gruppe lokale landmænd. De ville blive berørt af en eventuelt ny råvandsledning og begrænsninger i sprøjtning. Bestyrelsen består nu kun af fire medlemmer.

Formand for fusionsvandværk: Om 20 år er der ingen små vandværker tilbage

To ud af tre prøver af det danske grundvand er forurenet med pesticider

Vandværk lukker efter 50 år: Fremover må de lokale samles om at plukke ukrudt 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også