CleantechWatch

Regeringsudspil gør Tesla-biler dyrere

Socialdemokratiets omstillingsforslag på bilområdet vil øge afgifterne markant på flere større elbiler. Det viser beregninger fra Børsen.

Får regeringen opbakning til sit udspil om elbiler, vil Tesla Model S blive 260.000 kr. dyrere, skriver Børsen. | Foto: Finn Frandsen

Regeringens transportudspil vil gøre både benzin- og dieselbiler dyrere. Det viser nye beregninger, som Børsen har lavet på baggrund af faktaark fra Skatteministeriet.

Det er især større elbiler, der står til at blive dyrere. Således vil flere af Teslas mest populære modeller blive ramt af markant større stigninger, end hvad der vil gælde for benzinbiler.

Eksempelvis vil en Tesla Model S ifølge Børsen blive 260.000 kr. dyrere end i dag, fordi registreringsafgiften vil stige med så meget. En Tesla Model 3 vil blive 94.000 kr. dyrere.

Til gengæld vil mindre elbiler ikke blive ramt af afgiftsstigninger.

Regeringen præsenterede sit udspil til en omlægning af Danmarks bilpark torsdag i sidste uge. Her spillede den ud med en målsætning om at få 500.000 elbiler på vejene i 2030 som led i den danske ambition om at reducere de samlede CO2-udledninger med 70 procent på samme tidspunkt.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EnergiWatch)

Regeringens mål om 500.000 elbiler får hård medfart 

Regeringen spiller ud med CO2-fortrængningskrav på et minimum

Rambølls grønne bilordning ræser afsted – nu risikerer støtteordning at udgå

Klimarådgiver kritiserer regeringens klimaudspil

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs