CleantechWatch

DI forventer en skattestigning på 11 mia. kroner

Hvis man lægger regeringens forslag til ændringer og gennemførte politik sammen, så udløser det en stor skatteregning til virksomheder og danskerne i de næste par år.

Foto: Jacob Ehrbahn

11,2 milliarder kroner. Så meget mener Dansk Industri, skatten kommer til at stige frem mod 2025, skriver Berlingske.  

Udregninger er lavet på baggrund af regeringens gennemførte politik samt de konkrete politiske planer, som regeringen har fremlagt.  

Skattestigningerne kan blive stort problem for landets virksomheder, vurderer Jacob Bræstrup, der er skattepolitisk chef i Dansk Industri i Berlingske.

"Vi står i en situation, hvor virksomheder både kæmper for at komme på fode igen efter coronakrisen og samtidig skal sørge for, at vi kommer stærkere ud af den grønne omstilling. Så det sidste, vi har brug for, er, at skatten tager en stadig større del," siger han til avisen.

Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, afviser kritikken.

"Jeg mener ikke, man kan tegne det generelle billede, som Dansk Industri forsøger at tegne. Der er ikke tale om, at vi hæver den almindelige indkomstskat for danskere – den er tværtimod blevet sænket med nedsættelse af bundskatten," siger han til Berlingske.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie PolicyWatch)

DI: Klimaet kan komme til at lide under "Arne"

DI-formand: Efteråret vil trykteste regeringens samarbejde med erhvervslivet

Klimachef i DI: Corona kan lære os vigtig lektie om klimakrisen 

Mere fra CleantechWatch

Re-Match opnår fuldtegning i aktieudbud på få timer

"Vi er yderst tilfredse med den positive udvikling her til morgen, der gør, at vi allerede er nået hertil," siger Laurits Bach Sørensen, bestyrelsesformand i Re-Match, som dermed er et skridt tættere på den børsnotering, virksomheden har genoptaget arbejdet imod.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job