CleantechWatch

DI: Klimaet kan komme til at lide under "Arne"

Det økonomiske råderum risikerer at være for småt i forhold til kommende klimatiltag, advarer Dansk Industri ovenpå på pensionsudspil fra regeringen.

Foto: HENNING BAGGER/Henning Bagger / henning bagger

Ifølge beregningerne foretaget af brancheorganisationen er der omkring 6,6 mia. kr. tilbage af det økonomiske råderum frem mod 2025 til nye politiske aftaler.

Det skriver Berlingske Business.

Og det frygter DI ikke er nok i forhold til, at regeringen snart skal finansiere nye klimatiltag.

"Regeringen er i fuld gang med at trække penge ud af råderummet. Vi kan se, at det bliver mindre, fordi der er lavet en række politiske aftaler, som bruger af råderummet. Det er blandt andet tilfældet med aftalen om at udskyde boligskatterne og aftalen om seniorpension," siger underdirektør i DI Morten Granzau til avisen.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EnergiWatch)

Dansk Erhverv: Sælg Ørsted-aktier og post pengene i grøn fond

Klimachef i DI: Corona kan lære os vigtig lektie om klimakrisen

Peter Birch Sørensen: Sandhedens time i dansk klimapolitik 

Mere fra CleantechWatch

DSV lancerer grønnere fragtløsninger

Speditionskoncernen investrerer et millionbeløb i en række grønne leveringsløsninger, der skal give kunderne mulighed for at tilkøbe klimavenligere fragt.

Re-Match opnår fuldtegning i aktieudbud på få timer

"Vi er yderst tilfredse med den positive udvikling her til morgen, der gør, at vi allerede er nået hertil," siger Laurits Bach Sørensen, bestyrelsesformand i Re-Match, som dermed er et skridt tættere på den børsnotering, virksomheden har genoptaget arbejdet imod.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job