Peter Birch Sørensen: Sandhedens time i dansk klimapolitik

Energiøer og Power-to-X er vigtige bidrag til Europas og verdens grønne omstilling, men de bringer os ikke i nærheden af at opfylde vort nationale klimamål, påpeger den fhv. formand for Klimarådet.
Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Forsommerens to klimaaftaler har kun ringe virkning på det danske klimamål. Politikerne må prioritere langt skarpere fremover, hvis målet skal nås. Energiøer og Power-to-X er ingen mirakelmidler, skriver den fhv. formand for Klimarådet og tidligere økonomiske overvismand Peter Birch Sørensen i et indlæg i Politiken.

"Vi nærmer os sandhedens time i dansk klimapolitik, hvor politikerne snart bliver nødt til at prioritere skarpere og hårdere:"

"Begge aftaler indeholder en masse gode elementer. Alligevel melder klimatømmermændene sig her efter sommerferien, for de to aftaler ventes i alt kun at reducere Danmarks drivhusgasudledning i 2030 med 3,4 millioner ton. Dermed mangler der stadig reduktioner på 16,6 millioner ton for at opfylde målet om 70 procents reduktion af udledningerne i 2030 i forhold til 1990."

Peter Birch Sørensen understreger, at Energiøer og Power-to-X er vigtige bidrag til Europas og verdens grønne omstilling.

"Men de bringer os ikke i nærheden af at opfylde vort nationale klimamål. Hvis målet skal nås, skal der fokuseres mere på at sænke udledningerne fra dansk grund."

Peter Birch Sørensen peger i stedet på behovet for en større og hurtigere indsats med nye teknologier som bl.a. CCS (CO-fangst og lagring).

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EnergiWatch)

Klimarådet kræver mere af regeringen 

Dansk erhvervstop vil opføre 1,3 GW brint i København

Regeringens strategi for CO2-lagring møder kritik for at være for langsom 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også