Peter Birch Sørensen: Sandhedens time i dansk klimapolitik

Energiøer og Power-to-X er vigtige bidrag til Europas og verdens grønne omstilling, men de bringer os ikke i nærheden af at opfylde vort nationale klimamål, påpeger den fhv. formand for Klimarådet.
Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Forsommerens to klimaaftaler har kun ringe virkning på det danske klimamål. Politikerne må prioritere langt skarpere fremover, hvis målet skal nås. Energiøer og Power-to-X er ingen mirakelmidler, skriver den fhv. formand for Klimarådet og tidligere økonomiske overvismand Peter Birch Sørensen i et indlæg i Politiken.

"Vi nærmer os sandhedens time i dansk klimapolitik, hvor politikerne snart bliver nødt til at prioritere skarpere og hårdere:"

"Begge aftaler indeholder en masse gode elementer. Alligevel melder klimatømmermændene sig her efter sommerferien, for de to aftaler ventes i alt kun at reducere Danmarks drivhusgasudledning i 2030 med 3,4 millioner ton. Dermed mangler der stadig reduktioner på 16,6 millioner ton for at opfylde målet om 70 procents reduktion af udledningerne i 2030 i forhold til 1990."

Peter Birch Sørensen understreger, at Energiøer og Power-to-X er vigtige bidrag til Europas og verdens grønne omstilling.

"Men de bringer os ikke i nærheden af at opfylde vort nationale klimamål. Hvis målet skal nås, skal der fokuseres mere på at sænke udledningerne fra dansk grund."

Peter Birch Sørensen peger i stedet på behovet for en større og hurtigere indsats med nye teknologier som bl.a. CCS (CO-fangst og lagring).

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EnergiWatch)

Klimarådet kræver mere af regeringen 

Dansk erhvervstop vil opføre 1,3 GW brint i København

Regeringens strategi for CO2-lagring møder kritik for at være for langsom 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også