CleantechWatch

Dansk erhvervstop vil opføre 1,3 GW brint i København

Et konsortium med bl.a. Ørsted og Vestas vil opbygge omfattende dansk produktion af grøn brint til svær transport. Der gives dog intet bud på, hvor mange milliarder der skal investeres og bruges i statsstøtte.

Foto: Jens Dresling

Et elektrolyseanlæg med en kapacitet på 1,3 GW skal i 2030 være opført syd for København. Ved hjælp af strømmen fra mindst 3 GW havvind skal det levere mere end 250.000 ton brintbaserede brændsler til brug i den tunge transport, skibe og fly.

Sådan lyder annonceringen i Berlingske og Financial Times fra et konsortium bestående af Ørsted, Vestas, A.P. Møller Mærsk, DSV, SAS, Cowi, Københavns Lufthavn, DFDS og Boston Consulting Group.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

DSV lancerer grønnere fragtløsninger

Speditionskoncernen investrerer et millionbeløb i en række grønne leveringsløsninger, der skal give kunderne mulighed for at tilkøbe klimavenligere fragt.

Re-Match opnår fuldtegning i aktieudbud på få timer

"Vi er yderst tilfredse med den positive udvikling her til morgen, der gør, at vi allerede er nået hertil," siger Laurits Bach Sørensen, bestyrelsesformand i Re-Match, som dermed er et skridt tættere på den børsnotering, virksomheden har genoptaget arbejdet imod.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job