Regeringen sætter fart på innovation og grønne indkøb – opretter nyt forum

Et nyt forum skal bidrage til bedre samarbejde mellem det offentlige og private om innovation og grønne indkøb.
Regeringen og erhvervsminister Simon Kollerup (S) etablerer nyt forum, der skal komme med anbefalinger og løsningsforslag til bedre samarbejde mellem det offentlige og private inden for blandt andet innovation og grønne indkøb. | Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix
Regeringen og erhvervsminister Simon Kollerup (S) etablerer nyt forum, der skal komme med anbefalinger og løsningsforslag til bedre samarbejde mellem det offentlige og private inden for blandt andet innovation og grønne indkøb. | Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix

Regeringen etablerer Forum for Offentligt-Privat Samarbejde, der skal komme med anbefalinger og løsningsforslag til bedre samarbejde mellem det offentlige og private inden for blandt andet innovation og grønne indkøb.

Det oplyser Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

I spidsen for det nye råd er regionsdirektør Pernille Blach Hansen blevet udnævnt, og hun får således ansvaret for, at forummet får skabt dialog og sikret videndeling mellem de centrale aktører på området.

Det er blandet andet indenfor innovation, kvalitet, erhvervspotentialer og grønne indkøb, at forummet skal bidrage til at styrke samarbejdet mellem det offentlige og private.

Hertil kommer, at forummet skal bidrage til at sikre en sund konkurrence, skriver ministeriet.

"Forum for offentligt-privat samarbejde skal være et aktivt omdrejningspunkt for at udvikle innovative løsninger og løfte f.eks. den grønne dagsorden. Det er jeg sikker på, at det nye forum kan bidrage til," siger erhvervsminister Simon Kollerup (S) i meddelelsen.

"Det er også rigtig positivt, at vi styrker fokus på samarbejdet mellem det offentlige og private," uddyber han.

I kommissoriet for det nye forum står, at det også skal fungere som et rådgivende organ til erhvervsministeren, der har mulighed for at bede om anbefalinger til udbudsfaglige problemstillinger.

Anbefalingerne fra Forum for offentligt-privat samarbejde kan også være rettet direkte til ordregivere og tilbudsgivere.

De udbudsfaglige problemstillinger kan f.eks. omhandle transaktionsomkostninger, små og mellemstore virksomheders deltagelse i offentlige udbud, styrket fokus på kvalitet og innovation i offentlige udbud samt offentlig-privat samarbejde om grønne indkøb i relation til udbudsreglerne.

Det nye forum erstatter det tidligere Forum for Udbud og får et styrket fokus på samarbejde mellem offentlige og private aktører. Samtidig styrkes forummet med repræsentanter fra lønmodtagerorganisationerne.

Der vil i slutningen af perioden blive foretaget en evaluering af Forum for offentligt privat samarbejde med henblik på en eventuel forlængelse.

Erhvervslivet vil have renovationskørsel tvangsudbudt

Vestforbrænding vil lave flere partnerskaber – også med private

Vestforbrænding om aftale: Naivt at tro, at markedet alene kan sikre genanvendelse

Urbaser og Dansk Affaldsforening i brev til ministre: Skab rammer for OPP-affaldsanlæg 

Regeringen vil ophæve kommunalt affaldsmonopol – hvad betyder det? 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også