CleantechWatch

Grøn brændstofproducent tilslutter sig Power to X-klynge i Aalborg

E-metanolproducenten Reintegrate er nyeste skud på stammen af Power to X-virksomheder, der har indlogeret sig i Aalborg Havns erhvervspark. Virksomheden håber at udbrede sine e-metanol-anlæg til hele landet.

Foto: Reintegrate/PR

Reintegrate, som udvikler anlæg til produktion af metanol via el, er flyttet ind på havnen i Aalborg og bliver nu en del af Port of Aalborgs erhvervspark, der har samlet en række virksomheder, som alle beskæftiger sig med Power to X-teknologier.

Det såkaldte e-metanol er et grønt og CO2-neutralt brændstofalternativ til tung transport som skibe og lastbiler, og Reintegrates mål med at indlogere sig i erhvervsparken på havnen er at opnå synergier med de andre virksomheder, som alle har en fælles ambition om at sætte skub på den grønne omstilling, lyder det.

"Samtidig bliver der rig mulighed for at indgå partnerskaber med andre virksomheder. Vi har allerede et tæt samarbejde med blandt andet Aalborg Portland, og hos Port of Aalborg bliver vi naboer med Blue World Technologies, der producerer metanolbrændselsceller," siger medejer af Reintegrate, Søren Knudsen Kær, i en pressemeddelelse.

Reintegrates første anlæg til produktion af e-metanol blev opført i samarbejde med Aalborg Universitet, men virksomheden er nu i gang med at etablere et storskalaanlæg i Skive, og ambitionen er, at der på sigt skal etableres flere anlæg over hele landet.

I den forbindelse kan det blive nødvendigt at indsamle metanolproduktionen fra anlæggene og lagre dem et centralt sted, og her er det ifølge Søren Knudsen Kær en fordel at være placeret ved Aalborg Havn i forhold til logistikken.

"Desuden giver det god mening at placere lagerkapaciteten på havnen, fordi metanolen jo kan bruges som skibsbrændstof og derfor indtænker vi også at etablere lagertanke på lokationen i Aalborg," siger medejeren.

Produktionen af e-metanol sker gennem en proces, hvor grøn elektricitet bruges til at fremstille brint. Brinten bliver efterfølgende gennem en katalytisk reaktion med CO2 – fra eksempelvis biogas – omdannet til e-metanol, som populært betegnes som flydende el.

Ifølge Port of Aalborgs commercial manager, Jeppe Faber, styrker Reintegrates tilstedeværelse på havnen den "spirende klyngedannelse af virksomheder, der beskæftiger sig med grøn omstilling af transportsektoren."

"Det er en udvikling helt i tråd med vores strategi om at gøre vores erhvervspark til centrum for udviklingen af morgendagens innovative og grønne teknologier," siger han i meddelelsen.

Dansk startup på vej med "verdens største" methanol-brændselscellefabrik

Røggas fra Aalborg Portland kan være fremtidens brændstof

Brintmarkedet er eksploderet: Green Hydrogen vil være det næste Vestas

Debat: Pilotprojekter bør være første skridt i Power-to-X  

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs