CleantechWatch

Røggas fra Aalborg Portland kan være fremtidens brændstof

En endnu ikke offentliggjort rapport anslår, at CO2-udledningen fra Aalborg Portland kan dække 15 procent af transportsektorens brændstofforbrug.

Foto: Aalborg Portland / PR

Den CO2-tunge røggas fra cementproducenten Aalborg Portland kan bruges til fremstille syntetisk brændstof. Det skriver Nordjyske, der henviser til en uoffentliggjort rapport, lavet af energiforskere fra Aalborg Universitet, hvor det anslås at omtrent 15 procent af hele transportsektorens brændstofforbrug kan dækkes på denne måde.

Ifølge avisen skal der nu bygges et anlæg, der kan indfange CO2 fra cirka 10 procent af virksomhedens røggasser, og dette kan i bedste fald stå klart i 2025. Håbet er, at man kan få EU-støtte til projektet, idet Aalborg optræder på en liste over områder, der kan få støtte til CO2-reduktion.

"Støtteordningen er primært møntet på østeuropæiske lande, men Aalborg er altså poppet op på listen. Der er altså nogle muligheder, hvis vi får projektet modnet," siger Søren Knudsen Kær, professor ved Institut for Energiteknik på Aalborg Universitet, til Nordjyske.

Danmarks næststørste CO2-udleder vil forlænge brug af kul 

Energiagentur sår tvivl om muligheden for at opnå CO2-neutralitet

Norsk energikoncern vil bygge britisk brintanlæg med CO2-fangst

Millioner på højkant i ny EUDP-runde

Debat: Pilotprojekter bør være første skridt i Power-to-X  

Mere fra CleantechWatch

DSV lancerer grønnere fragtløsninger

Speditionskoncernen investrerer et millionbeløb i en række grønne leveringsløsninger, der skal give kunderne mulighed for at tilkøbe klimavenligere fragt.

Re-Match opnår fuldtegning i aktieudbud på få timer

"Vi er yderst tilfredse med den positive udvikling her til morgen, der gør, at vi allerede er nået hertil," siger Laurits Bach Sørensen, bestyrelsesformand i Re-Match, som dermed er et skridt tættere på den børsnotering, virksomheden har genoptaget arbejdet imod.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job