Røggas fra Aalborg Portland kan være fremtidens brændstof

En endnu ikke offentliggjort rapport anslår, at CO2-udledningen fra Aalborg Portland kan dække 15 procent af transportsektorens brændstofforbrug.
Foto: Aalborg Portland / PR
Foto: Aalborg Portland / PR

Den CO2-tunge røggas fra cementproducenten Aalborg Portland kan bruges til fremstille syntetisk brændstof. Det skriver Nordjyske, der henviser til en uoffentliggjort rapport, lavet af energiforskere fra Aalborg Universitet, hvor det anslås at omtrent 15 procent af hele transportsektorens brændstofforbrug kan dækkes på denne måde.

Ifølge avisen skal der nu bygges et anlæg, der kan indfange CO2 fra cirka 10 procent af virksomhedens røggasser, og dette kan i bedste fald stå klart i 2025. Håbet er, at man kan få EU-støtte til projektet, idet Aalborg optræder på en liste over områder, der kan få støtte til CO2-reduktion.

"Støtteordningen er primært møntet på østeuropæiske lande, men Aalborg er altså poppet op på listen. Der er altså nogle muligheder, hvis vi får projektet modnet," siger Søren Knudsen Kær, professor ved Institut for Energiteknik på Aalborg Universitet, til Nordjyske.

Danmarks næststørste CO2-udleder vil forlænge brug af kul 

Energiagentur sår tvivl om muligheden for at opnå CO2-neutralitet

Norsk energikoncern vil bygge britisk brintanlæg med CO2-fangst

Millioner på højkant i ny EUDP-runde

Debat: Pilotprojekter bør være første skridt i Power-to-X  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også