CleantechWatch

Jysk genvindingsvirksomhed advarer om forbud mod genbrug af mikroplast

Bliver ønsket om at forbyde genanvendt gummigranulat i kunstgræsbaner fra to ekspertudvalg under EU's kemikalieagentur fulgt, vil det ifølge Genan trække tæppet væk under forretningen og være til større skade end gavn for klima og miljø.

Foto: Genan/PR

Mens to ekspertudvalg under Det Europæiske Kemikalieagentur (ECHA) som led i EU's plaststrategi vil forbyde brugen af genanvendt mikroplast i kunstgræsbaner, advarer den Viborg-baserede genvindingsvirksomhed Genan over for Politiken Miljø og Klima om at gå den vej. 

"Hvis ECHA's forslag til EU-Kommissionen vil gå i retning af et samlet forbud mod anvendelsen af gummigranulat i kunstgræsbaner, vil det reelt forbyde vores virksomhed, men det vil også utilsigtet skade miljø, klima og folkesundhed," siger Genans direktør, Poul Steen Rasmussen, til mediet.

Genan recirkulerer i dag størstedelen af de udtjente bildæk i Danmark og sælger fortrinsvis gummigranulatet fra de kasserede bildæk videre som fyld og underlag til kunstgræsbaner, hvor en del af mikroplasten – særligt ved dårlig vedligeholdelse af banerne – efterfølgende udledes til naturen.

Set med Genan-direktørens briller er problemet med et forbud på EU-plan imidlertid manglen på alternativer, for de hedder i dag forbrænding på blandt andet cementværker eller deponering, som dog er ulovlig i EU.

EU vedtager foreløbig aftale om grønne mærkningsregler for dæk

Dansk cleantech-virksomhed omdanner kasserede bilruder til millioner

Ny fabrik skal omdanne bildæk til kulpulver

Herning-firma genanvender kunstgræs fra foldboldbaner: Bygger fabrikker i Holland og Frankrig

Mere fra CleantechWatch

Alfa Laval vokser en anelse i Danmark

Den svenske industrikæmpes danske aktiviteter, der blandt andet gør sig inden for løsninger til spildevandssektoren, nærmer sig en omsætning på seks mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs