CleantechWatch

Dansk cleantech-virksomhed omdanner kasserede bilruder til millioner

Shark Solutions lægger an til høj vækst i de kommende år. Med en millionfinansiering fra Danmarks Grønne Investeringsfond i ryggen åbner den danske cleantech-virksomhed nu et genanvendelsesanlæg ud for Los Angeles i USA.

Shark Solutions har udviklet en teknologi, der kan separere laminatfilm fra ituslåede bilruder og forarbejde det til nye råvarer. Her ses adm. direktør Jens Holmegaard. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Danske Shark Solutions har skabty en god forretning på at omdanne kasserede bilruder til industrielt råmateriale med en patenteret teknologi – og med en millioninvestering fra Danmark Grønne Investeringsfond er selskabet nu klar til at åbne sit tredje anlæg, som er opført ud for Los Angeles.

Det skriver Finans.

"Vi har været etableret på den amerikanske østkyst siden 2012, og i takt med at den forretning er kommet til at køre godt, har det været et naturligt ønske at blive landsdækkende i USA. Vi har en veletableret business case, som fungerer godt, så nu handler det om at vækste - så meget som muligt," siger adm. direktør Jens Holmegaard ifølge Finans.

Shark Solutions' separerer laminatfilmene mellem glassene og foarbejder dem til nye råvarer, der blandt andet kan benytte til maling, kunstgræs og tæpper. De seneste år har selskabet ifølge Finans præsteret en vækst på omkring 20 pct. fra anlæg i det østlige USA og i Belgien, men potentialet for vækst er ifølge topchefen "lige så stort som antallet af kasserede bilruder".

Marius Pedersen skifter til eldreven materialehåndteringsmaskine

Ørsted og partnere får britisk støtte til grønt brintprojekt

Relaterede

TrialBanner_Desktop_CleantechWatch.png

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere