CleantechWatch

Ørsted og partnere får britisk støtte til grønt brintprojekt

Ørsted og partnerne ITM Power og Element Energy har sikret sig støtte til et grønt brintprojekt fra den britiske regering.

Foto: PR/Ørsted

Ørsted har sammen med to partnere - ITM Power og Element Energy - sikret sig støtte fra den britiske regering til et grønt brintprojekt, der skal undersøge potentialet for leverance af billig CO2-fri brint i stor skala.

Det oplyser den danske energikoncern i en pressemeddelelse torsdag formiddag.

"Det er et vigtigt led i at nedbringe CO2-udledningen fra Europas energisystemer, at vi formår at kombinere grøn strøm og fleksibel grøn brintproduktion for i sidste ende at skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi," siger Anders Christian Nordstrøm, vicedirektør for Hydrogen i Ørsted, i en kommentar.

"Brintproduktion via elektrolyse er en teknologi med stort potentiale, og Gigastack-projektet er et vigtigt skridt i arbejdet med at reducere omkostningerne og gøre grøn brint til en brugbar løsning i den grønne omstilling. Vi er glade for, at den britiske regering støtter op om projektet," lyder det videre.

Der igangsættes nu en forundersøgelse til Gigastack-projektet, som skal ledes af ITM Power. Den ventes at vare seks måneder.

Mere fra CleantechWatch

Alfa Laval vokser en anelse i Danmark

Den svenske industrikæmpes danske aktiviteter, der blandt andet gør sig inden for løsninger til spildevandssektoren, nærmer sig en omsætning på seks mia. kr.

Færre unge går ingeniørvejen

Både på civilingeniør- og på diplomingeniøruddannelserne har ifølge nye ansøgningstal for de videregående uddannelser oplevet et fald i ansøgere. Det overrasker ingeniørernes formand.

Læs også

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs