CleantechWatch

Affaldsselskab trækker på egenkapital for at undgå ekstraregning til kunderne

Nordjyske AVV har investeret en del af affaldsselskabets egenkapital i en ny indsamlingsordning, der skal forbedre genanvendelsen af plast, metal, papir og pap. Dermed slipper kunderne for at betale en ekstraregning.

Foto: PR / Vestforbrænding

Bestyrelsen i det nordjyske affaldsselskab AVV har besluttet at investere en del af selskabets egenkapital i en ny indsamlingsordning, så selskabets kunder kan slippe for at skulle betale ekstra for gildet.

Det skriver Vendelbo Posten.

Affaldsselskabet vil investere 33,3 mio. kr. af egenkapitalen i den nye ordning, som skal forbedre genanvendelsen af plast, metal, papir og pap ved at lade borgerne sortere affald i containere ved deres eget hjem.

"Det har selvfølgelig ikke været gratis at iværksætte sådan en ordning, men vi er glade for, at vi har kunnet bruge den opsparede egenkapital i stedet for at sende en ny ekstraregning til borgerne," siger bestyrelsesformand i selskabet, Jørgen Bing, til avisen.

På sigt er det ikke planen, at selskabet skal finansiere driften på samme måde, men egenkapitalen har ifølge AVV haft en størrelse, der har gjort det rimeligt at bruge noget af den på nye initiativer, skriver Vendelbo Posten.

Tønder Kommune får ny affaldsordning – bliver fire mio. kr. dyrere

Affaldsselskab hæver pris for forbrugerne efter omstilling 

Bedre affaldssortering øger priserne på indsamling med 36 pct. i Greve 

Mere fra CleantechWatch

Urbaser lægger stor ordre på nye elvogne

Stigende krav om brug af elektrificerede køretøjer i kommunale udbud får Danmarks største renovationsvirksomhed til at lægge en bestilling på 24 nye elvogne til en samlet værdi af 85 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job