Affaldsselskab trækker på egenkapital for at undgå ekstraregning til kunderne

Nordjyske AVV har investeret en del af affaldsselskabets egenkapital i en ny indsamlingsordning, der skal forbedre genanvendelsen af plast, metal, papir og pap. Dermed slipper kunderne for at betale en ekstraregning.
Foto: PR / Vestforbrænding
Foto: PR / Vestforbrænding
Af Emma Gelbjerg-Hansen

Bestyrelsen i det nordjyske affaldsselskab AVV har besluttet at investere en del af selskabets egenkapital i en ny indsamlingsordning, så selskabets kunder kan slippe for at skulle betale ekstra for gildet.

Det skriver Vendelbo Posten.

Affaldsselskabet vil investere 33,3 mio. kr. af egenkapitalen i den nye ordning, som skal forbedre genanvendelsen af plast, metal, papir og pap ved at lade borgerne sortere affald i containere ved deres eget hjem.

"Det har selvfølgelig ikke været gratis at iværksætte sådan en ordning, men vi er glade for, at vi har kunnet bruge den opsparede egenkapital i stedet for at sende en ny ekstraregning til borgerne," siger bestyrelsesformand i selskabet, Jørgen Bing, til avisen.

På sigt er det ikke planen, at selskabet skal finansiere driften på samme måde, men egenkapitalen har ifølge AVV haft en størrelse, der har gjort det rimeligt at bruge noget af den på nye initiativer, skriver Vendelbo Posten.

Tønder Kommune får ny affaldsordning – bliver fire mio. kr. dyrere

Affaldsselskab hæver pris for forbrugerne efter omstilling 

Bedre affaldssortering øger priserne på indsamling med 36 pct. i Greve 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også