Affaldsselskab hæver pris for forbrugerne efter omstilling

AVV har fået ros af Hjørring Byråd for affaldsselskabets håndtering af affald i kommunen. Men samtidig stiger taksten for AVV's kunder med 40 pct. fra 2020 grundet en regning, der nu skal betales, siger affaldsselskabet.
Foto: Morten Lau-Nielsen/JPA | Foto: Morten Lau-Nielsen/JPA
Foto: Morten Lau-Nielsen/JPA | Foto: Morten Lau-Nielsen/JPA

Afffaldsselskabet AVV hæver taksten for forbrugere i Hjørring Kommune med 40 pct. fra næste år, skriver Nordjyske. Det sker, efter at virksomheden har været igennem en større omstilling, hvor der bl.a. er blevet indkøbt nye containere og lastbiler, der kan håndtere kildesorteringen i kommunen.

Det fortalte formand for AVV, Jørgen Bing (SF), til Hjørring Byråd i forbindelse med, at AVV's budget for 2020 skulle diskuteres. Ifølge byrådet er AVV's affaldssortering i kommunen gået over al forventning det første år. Men nu er der også en regning, der skal betales.

Således stiger taksten for hver husstand fra 195 kr. årligt til 273 kr. årligt. Trods det er en stigning på 40 pct., mener Jørgen Bing dog ikke, at det er noget, byrådet bør hænge sig i. I stedet bør byrådet "glæde sig over, at vi har et veldrevet og innovativt affaldsselskab, som er forbillede for andre affaldsselskaber," forklarede Jørgen Bing og understregede samtidig virksomhedens nylige omstilling.

"Vi har selv sparet op, men det er altså også nødvendigt at opkræve lidt mere hos borgerne," sagde han.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også