CleantechWatch

Bedre affaldssortering øger priserne på indsamling med 36 pct. i Greve

Affaldsindsamlingen i Greve Kommune står fra næste år til at stige med ca. 850 kr. om året for boliger med egne affaldsbeholdere, efter at det lokale byråd har givet grønt lys til nye gebyrer. Til gengæld bliver affaldssorteringen bedre.

Foto: PR / Urbaser

Greve Kommune vil forbedre sorteringen af husholdningsaffald, og derfor må borgerne gribe til lommerne, når Klar Forsyning ruller nye affaldsbeholdere og sorteringssystemer ud fra midten af næste år.

Det står klart, efter at Greve Byråd ifølge TV2Lorry har vedtaget et nyt gebyrblad, som træder i kraft fra 1. maj næste år. Prisen kommer til at stige med 851,13 kr. om året for en bolig med egne affaldsbeholdere, og det svarer til en stigning på næsten 36 pct. 

Til gengæld kan borgerne også se frem til en lidt grønnere affaldsordning:

"Det koster både lidt ekstra besvær og lidt ekstra penge at sortere affaldet bedre, men det er også nødvendigt, hvis Greve Kommune skal leve op til EU's regler om affald. Heldigvis ligger gebyrstigningerne inden for det, vi havde forventet," siger formand for Teknik- og Miljøudvalget i Greve Kommune, Mortan Martinsson (DF), ifølge mediet i en pressemeddelelse udsendt af kommunen.

Urbaser vandt i marts måned udbuddet om at hente Greveborgernes affald og storskrald, når den nye ordning træder i kraft i maj måned næste år. Selskabet har hidtil stået for indsamlingen via Renonorden, som blev opkøbt af spanske Urbaser i januar i år.

Frederikshavn Affald vil hæve priserne med op mod 30 pct.

Urbaser åbner ny afdeling efter opkøb af Renonorden og Nordren 

Direktør i stort affaldsselskab: Vi skal genvinde kommunernes tillid 

Mere fra CleantechWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det ”mirakler” at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs