CleantechWatch

Frederikshavn Affald vil hæve priserne med op mod 30 pct.

Frederikshavn Affald lægger op til at følge i Hjørrings fodspor med øgede takster for håndtering af affald og renovation på op mod 30 pct., skriver Skagens Avis. Nu er det op til byrådet i Frederikshavn, om man vil godkende forslaget.

Foto: Mads Nissen | Foto: Mads Nissen

Der er udsigt til prisstigninger på håndtering af affald og renovation på op mod 30 pct. for beboere i Frederikshavn Kommune.

Det er i hvert fald det, bestyrelsen i Frederikshavn Affald A/S ifølge Skagens Avis har besluttet i forbindelse med godkendelse af driftsbudget og taksblad for 2020 på et møde i juni.

Nu er det op til byrådet, om man vil godkende de nye takster, som er sat på dagsordenen til næste møde i Plan- og Miljøudvalget den 3. september.

Det er et krav, at Frederikshavn Affald har balance mellem indtægter og udgifter, og prisen på håndtering af affald skal derfor være styret af omkostningerne. Ifølge Skagens Avis hænger de bebudede afgiftsstigninger sammen med, at der i oktober trådte en ny renovationsordning i kraft med krav om udsortering af madaffald for husholdningerne.

Frederikshavn Affald A/S har indtil 1. september i år haft udliciteriet husstandsindsamlingen af renovationsaffald (rest- og madaffald) og papiraffald til Remondis.

Fredag i sidste uge kom det tilsvarende frem, at affaldsselskabet AVV hæver taksten for forbrugere i Hjørring Kommune med 40 pct. fra næste år.

Affaldsselskab hæver pris for forbrugerne efter omstilling

Aalborg vil organisere kommunale selskaber mere enkelt 

Mere fra CleantechWatch

Bigadan kan være næste danske biogaskoncern på salgsrampen

ANALYSE: Industriens Pension og den britiske kapitalfond Arjun Infrastructure Partners overtog lige knap halvdelen af Danmarks næststørste biogaskoncern Bigadan sidste år. Efter Shells nylige milliardopkøb af Nature Energy kan den tidligere rent familieejede virksomhed også blive interessant for andre investorer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs