Tønder Kommune får ny affaldsordning – bliver fire mio. kr. dyrere

Det bliver dyrere at få hentet affald i Tønder Kommune, der med sin nye affaldsordning blandt andet vil have borgerne til at sortere madaffaldet. Men det betyder også, at samtlige affaldsbeholdere i kommunen skiftes, fortæller forsyningsdirektør.
Foto: Vestforbrænding/PR
Foto: Vestforbrænding/PR
Af Emma Gelbjerg-Hansen

Tønder Kommune har fået en ny affaldsordning, der blandt betyder, at borgerne i kommunen nu skal til at sortere deres madaffald, men som også medfører prisstigninger på op mod 60 pct.

Det skriver Digeposten.

Samtlige affaldsbeholdere i kommunen skal i forbindelse med den nye ordning skiftes inden juni, og i alt bliver affaldshåndteringen i kommunen fire mio. kr. dyrere om året, efter renovationen har været i udbud.

Samtidig er prisen for at forbrænde affald også steget, og forsyningen har derfor set sig nødsaget til at sætte priserne op, fortæller Bo K. Ludvigsen, adm. direktør i Tønder Forsyning, til avisen.

Prisstigningerne kommer til at ramme flere borgere i kommunen, men særligt borgere med små affaldsbeholdere bliver hårdest ramt og kan se frem til at skulle betale 60 pct. mere for affaldsindsamlingen.

Tønder Forsyning bygger nyt renseanlæg – bliver det næststørste i kommunen 

30.000 affaldsbeholdere på vej mod borgere i Stevns

Middelfart investerer tocifret millionbeløb i nye skraldebiler og affaldsbeholdere

Bedre affaldssortering øger priserne på indsamling med 36 pct. i Greve 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også