CleantechWatch

Tønder Kommune får ny affaldsordning – bliver fire mio. kr. dyrere

Det bliver dyrere at få hentet affald i Tønder Kommune, der med sin nye affaldsordning blandt andet vil have borgerne til at sortere madaffaldet. Men det betyder også, at samtlige affaldsbeholdere i kommunen skiftes, fortæller forsyningsdirektør.

Foto: Vestforbrænding/PR

Tønder Kommune har fået en ny affaldsordning, der blandt betyder, at borgerne i kommunen nu skal til at sortere deres madaffald, men som også medfører prisstigninger på op mod 60 pct.

Det skriver Digeposten.

Samtlige affaldsbeholdere i kommunen skal i forbindelse med den nye ordning skiftes inden juni, og i alt bliver affaldshåndteringen i kommunen fire mio. kr. dyrere om året, efter renovationen har været i udbud.

Samtidig er prisen for at forbrænde affald også steget, og forsyningen har derfor set sig nødsaget til at sætte priserne op, fortæller Bo K. Ludvigsen, adm. direktør i Tønder Forsyning, til avisen.

Prisstigningerne kommer til at ramme flere borgere i kommunen, men særligt borgere med små affaldsbeholdere bliver hårdest ramt og kan se frem til at skulle betale 60 pct. mere for affaldsindsamlingen.

Tønder Forsyning bygger nyt renseanlæg – bliver det næststørste i kommunen 

30.000 affaldsbeholdere på vej mod borgere i Stevns

Middelfart investerer tocifret millionbeløb i nye skraldebiler og affaldsbeholdere

Bedre affaldssortering øger priserne på indsamling med 36 pct. i Greve 

Mere fra CleantechWatch

Rådgiver udpeger ny finansdirektør

Sweco Danmark får en erfaren medarbejder i stolen som finansdirektør til august. Han begyndte nemlig som regnskabselev i virksomheden tilbage i 2004.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs