Vandværk fortsætter tre uger langt kogepåbud

Nye vandprøver viser fortsat spor af coliforme bakterier og enterokok-bakterier i drikkevandet.
Foto: Mikkel Hørlyck
Foto: Mikkel Hørlyck

Den nu tre uger lange kogeanbefaling for borgerne i Hornsleth har indtil videre ingen fast bagkant, lyder konklusionen, efter nye vandprøver fra weekenden viste genkomst af enterokok-bakterier.

Det skriver lokalmediet Adresseavisen Syddjurs

For tre uger siden fandt vandværket coliforme bakterier og enterokok-bakterier i drikkevandet, som udløste kogepåbuddet. Hornslet Vandværk har løbende fået taget nye vandprøver, og selv om bakterie-niveauet har været lavt, har det endnu ikke været tilstrækkeligt til, at kogepåbuddet kan fjernes.

Fra vandværket lyder det, at den langvarige kontaminering af vandet kan have noget at gøre med tørken tidligere på sommeren.

”En plausibel forklaring indtil videre er, at bakterierne muligvis altid har været tilstede i den mikrofilm/belægninger, der naturligt er på indersiden af vandværks- og ledningsinstallationerne. Under normale omstændigheder og almindelige driftsvilkår fastholdes bakteriekulturerne i belægningerne. Det har det voldsomt forøgede vandforbrug i løbet af tørkeperioden måske ændret på. Den øgede vandgennemstrømning kan teoretisk have løsrevet bakterie-kulturer, der igen har spredt sig ud i ledningsnettet,« lyder det fra Hornslet Vandværk over for mediet. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også