Vandværk revses for manglende udmelding på forurening

Flere borgere mener, at de mangler svar fra Hornsleth Vandværk om forurenet drikkevand i og omkring området. 
Foto: Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg

I weekenden opstod mistanke om forurening af drikkevandet fra Hornsleth Vandværk, hvor de gik i dialog med myndighederne og mandag udstedte anbefaling til sine godt 3.200 kunder via Eboks, SMS og lokale medier om at koge deres vand. Men det er ikke nok, mener flere lokale. 

Det skriver lokalmediet Adresseavisen Syddjurs

Over for mediet peger lokalpolitiker Jan Fischer (S), at mange borgere har henvendt sig til ham særligt angående den udstedte kogeanbefaling, hvorfor han har udbedt sig redegørelse af hændelsesforløbet fra Syddjurs Kommune.

”Man fik en sms, hvor der stod, at der var Post i E - Boks, hvor der så stod, at man skulle tjekke Vandværket hjemmeside. Det gjorde jeg og mange andre, men der stod kun, at alt var ok, intet om forurening. Det finder jeg uheldigt. Jeg har også stillet spørgsmål til, men ikke fået svar endnu, om hvordan vi kontakter de borgere, der ikke er på e-Boks, og som ikke har Internet. De får intet at vide, så derfor vil jeg gerne høre, hvordan systemet arbejder. Også på en Weekend. Der kunne jo komme en mere alvorlig situation, end den vi står i nu,” siger han til mediet. 

I et opfølgende svar redegør kommunen for, ad hvilke veje den har kommunikeret ud til borgerne, og at kommunen har modtaget flere henvendelser om den anvendte SMS-service ‘s utilstrækkelighed, hvilket den blive bragt videre til vandværket, når hændelsen skal evalueres, lyder det. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også