Hofors kunder kan atter drikke vandet – i udvalgte områder

Kogeanbefalingen, som forsyningsselskabet sendte ud til sine kunder i sidste uge grundet forurening af drikkevandet, bliver rullet tilbage. Kunder i central del af Herlev skal fortsat koge vandet.
Foto: Hofor/PR
Foto: Hofor/PR

Herlev Kommune har i samråd med Styrelsen for Patientsikkerhed vurderet, at kogeanbefalingen kan blive ophævet i endnu en del af det område i Herlev, hvor borgerne har været nødt til at koge vandet på grund af en bakterieforurening.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Hofor.

Udmeldingen kommer, efter at forsyningsselskabet søndag kunne begynde at tilbagerulle kogeanbefalingen, fordi der to dage i træk ikke er fundet E.coli i vandet i visse områder.

Der er dog stadig et område i den centrale del af Herlev, som er påvirket af forureningen. Her er der fortsat konstateret E.coli-bakterier i flere vandprøver.

Det lyder videre i pressemeddelelsen, at Hofor arbejder sammen med Herlev Kommune for at sikre rn normal vandforsyning til det resterende område i Herlev, der stadig er påvirket af forureningen.

”Ledningsnettet i Herlev er opdelt i forskellige sektioner, som vi har mulighed for at holde adskilt. Det gør, at vi kan ophæve kogeanbefalingen for borgerne i etaper, efterhånden som ledningsnettet bliver renset ud, og der ikke længere blive fundet farlige bakterier. Der er desværre stadig et område, som er ramt. Det er jeg ked af, men vi gør alt, hvad vi kan for at få også dette område frikendt,” diger Brian Hansen, der er forsyningsdirektør i Hofor, i pressemeddelelsen.

Det er endnu ikke klarlagt, hvad årsagen er til forureningen, men mistanken er koncentreret omkring vandtårnet i Herlev, der derfor har været koblet fra resten af ledningsnettet i nogle dage.

Store dele af Herlev må måske vente flere dage på rent vand

Forsyning Helsingør stemmer i om kogeanbefaling efter bakteriefund

Hofor finder E. coli-bakterier i drikkevandet

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også