Konservativ-politiker: Statsminister lever ikke op til drikkevandsambitioner

Statsminister Mette Frederiksen (S) gik til valg på rent drikkevand, men har stadig ikke levet op til det, lyder det fra Katarina Ammitzbøll (K). 
Foto: Benjamin Rugholm
Foto: Benjamin Rugholm

”Vi mangler en national handlingsplan for vand.”

Sådan lyder det fra Katarina Ammitzbøll, medlem af Det Konservative Folkeparti, i et debatindlæg i Altinget

Her kritiserer hun, at statsminister Mette Frederiksen (S) gik til valg på blandt andet krav om rent drikkevand i efteråret 2022, men at der sidenhen ikke er sket meget på den front.

”Alligevel er der intet konkret om vand og vandmiljø i regeringsgrundlaget for SVM-regeringen. Miljøministeren har nedsat en arbejdsgruppe, og regeringen har foreslået sammen med en række andre lande i EU at forbyde PFAS EU,” lyder det i indlægget. 

Konservative-politikeren kalder derfor på en hasteindsats for at stoppe forureningskilderne, ligesom hun ønsker midler afsat til en systematisk, energieffektiv og CO2-neutral vandrensning, lyder det. 

Som CleantechWatch tidligere har beskrevet, er Katarina Ammitzbøll ikke den eneste politiker, der langer ud efter statsministeren på baggrund af manglende handling på drikkevandsområdet. 

I februar mindede SF-formand Pia Olsen Dyhr ved en spørgetime i Folketinget om, at regeringen mangler at garantere, at den vil gennemføre det forbud mod sprøjtegifte ved drikkevandsboringer, der blev vedtaget i 2019 med stemmer fra blandt andre Socialdemokratier og Venstre. Et forbud, som daværende miljøminister Jakob Ellemann-Jensen (V) erklærede sig endda meget stolt af, da aftalen blev indgået.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også