CleantechWatch

FN-krav sætter turbo på dansk vandteknikvirksomhed i de kommende år

Der er gang i maskineriet hos danske Desmi Ocean Guard, hvis ordrebog i høj grad er præget af en forestående deadline på IMO-krav for behandling af ballastvand. Og der er potentiale for at udvide forretningsområdet i fremtiden, lyder det fra teknisk direktør.

Der er tale om tusindvis af kubikmeter vand, der bliver transporteret fra en havn til en anden, når fragtskibe bevæger sig rundt i internationale farvande. Og det udgør en stor risiko for lokale økosystemer. | Foto: Katinka Hustad

Det luner markant i den danske vandteknikvirksomhed Desmi Ocean Guards ordrebog, at FN's søfartsorganisation International Maritime Organization (IMO, red.) har vedtaget strenge regler for rensning af vand fra skibes ballasttanke.

Reglerne træder i kraft 8. september 2024 og betyder, at alle skibe, der sejler i globalt farvand, er i gang med at installere anlæg til rensning af ballastvandet. Det betyder, at det er nu, der skal rykkes for Nørresundby-virksomheden, fortæller teknisk direktør Mark Kalhøj Andersen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Alfa Laval vokser en anelse i Danmark

Den svenske industrikæmpes danske aktiviteter, der blandt andet gør sig inden for løsninger til spildevandssektoren, nærmer sig en omsætning på seks mia. kr.

Færre unge går ingeniørvejen

Både på civilingeniør- og på diplomingeniøruddannelserne har ifølge nye ansøgningstal for de videregående uddannelser oplevet et fald i ansøgere. Det overrasker ingeniørernes formand.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs