CleantechWatch

Esbjerg Havn vil forsyne skibe med grøn brint gennem landstrømsanlæg

Esbjerg Havn vil som den første i verden kunne levere overskudsenergi fra vindmøller konverteret til brint gennem et landstrømsanlæg.

Foto: PR/Esbjerg Havn

Den esbjergensiske teknologivirksomhed CS Electric skal levere et landstrømsanlæg baseret på grøn brint til Esbjerg Havn.

Det skriver Jydske Vestkysten.

Ifølge havnen og CS Electric vil landstrømsanlægget blive det første i verden til at levere grøn brint til skibsfarten.

"Vi har fokus på at udvikle effektive og bæredygtige løsninger, og særligt inden for den maritime branche, hvor tempoet skal sættes op i forhold til den grønne omstilling, er vi klar med mange gode og CO2-reducerende løsninger," siger Søren Mathiasen, adm. direktør i CS Electric.

Anlægget skal bygges med brændselsceller fra det canadiske selskab Ballard, og forventes at blive installeret på havnen i anden halvdel af 2022. Inden da vil CS Electric foretage en fuld funktionstest.

Ifølge Gert Andersen, der er salgschef i CS Electric, kan løsningen med tiden også blive anvendt i andre brancher, eksempelvis som energiforsyning til datacentre.

Meldingen fra parterne kommer, få dage efter selskabet European Energy har underskrevet en hensigtserklæring om at arbejde for at etablere såvel et PtX-anlæg til brint som et anlæg til produktion af e-metanol ved Hanstholm Havn

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EnergiWatch)

Oppositionspartier savner CCS-handling fra regeringen 

Ørsted og Everfuel sendes mod statsstøtte i stor stil 

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs