CleantechWatch

Kommunaldirektør forsvarer kritik af ekstra Grindsted-undersøgelse

Ole Bladt-Hansen har modtaget kritik for at have svært ved at se formålet med en ekstra sundhedsundersøgelse i forbindelse med spildevandsforurening i Grindsted. Nu begrunder han sin udmelding.

Foto: Jens Glargaard/POLARCHIVE

En aktindsigt viser, at Region Syddanmark havde planer om en undersøgelse af "en øget sygdomsforekomst blandt nuværende borgere i Grindsted, som har boet i byen i mere end 30 år".

Til den skrev kommunaldirektøren for Billund Kommune Ole Bladt-Hansen i en mail:

"Jeg har svært ved at se formålet med en sådan undersøgelse, der for mig at se vil komme til at handle meget mere, om der har været forhøjet risiko ved at bo i Grindsted gennem en længere periode. Det vigtige må for mig at se være, om der er forhøjet risiko i dag."

Det skriver JydskeVestkysten, der har bedt Ole Bladt-Hansen forholde sig til mailen.

Ole Bladt-Hansen påpeger i dag over for mediet, at det var regionens beslutning, om der skulle laves en undersøgelse, som den 3. juni besluttede ikke at gøre, men han holder fast i, at det er vigtigt at have overvejelser om, hvad man vil have ud af en undersøgelse.

"Der er masser af ting, der kunne være interessante og relevante, men vi kan ikke lave om på historien, selvom vi gerne ville. Derfor siger jeg bare, at vi skal være klar på, at hvis vi sætter en sådan undersøgelse i gang, så skal den give svar på de ting, vi er allermest interesserede i," siger han til mediet og tilføjer, at han især ønsker at vide, om der er en øget risiko ved at bo i Grindsted i dag – og ikke, om der tidligere har været en øget risiko.

Som CleantechWatch tidligere har beskrevet, kan flere hundrede Grindstedborgere i op mod ti år have vandet græsplæner og køkkenhaver med potentielt forurenet vand fra Grindstedværket, der kan have indeholdt en lang række giftige stoffer, herunder det kræftfremkaldende stof vinylklorid.

Kommune ignorerede i ti år forureninger fra Grindstedværket 

Fem nye ALS-tilfælde tilføjes til sag om generationsforurening 

Region inviterer nu kritiske forskere til at gennemgå omdiskuteret Grindsted-rapport

Region så bort fra indvending fra forsker i Grindsted-sag 

Region Syddanmark udpeger rådgiver til Danfoss-forurening, mens regningen skyder i vejret 

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs