CleantechWatch

Region Sjælland afsætter millionbeløb til indsats mod PFOS-forurening

Region Sjælland har vedtaget sin budgetaftale for 2022. Der er blevet afsat i alt 1,5 mio. kr. kroner til PFOS-aftale i forbindelse med Korsør Brandskole.

På den forurenede mark uden for Korsør er der fundet massiv forurening med stoffet PFOS. | Foto: Ida Marie Odgaard

Vandkvaliteten omkring Korsør har længe været ramt af en gammel PFOS-forurening fra Korsør Brandskole, og nu afsætter Region Sjælland i forbindelse med sin budgetaftalen for 2022 midler til en "ekstraordinær indsats" mod forureningen.

I alt 1,5 mio. kr. ud af den samlede budgetramme 21 mia. kr. har Region Sjælland afsat til at bekæmpe PFOS-forureningen, oplyser regionen i en pressemeddelelse.

Heraf skal en halv mio. kr. skal gå til at medfinansiere et forskningsprojekt på Holbæk Sygehus, der skal afprøve hvorvidt kolesterolsænkende medicin kan øge udskillelsen af PFOS, mens en mio. kr. går til "de miljømæssige sider" af PFOS–forureningen.

Som tidligere beskrevet af CleantechWatch, har en Niras-rapport fastslået, at forureningen fra brandskolen har ført til PFOS-værdier, der overskrider grænsen for grundvandskvaliteten med mere end 52.000 gange.

Rapporten konkluderer også, at forureningen har spredt sig og nu også påvirker vandkvaliteten i en nærliggende kolonihaveforening samt Korsør Nor. 

Forureningen stammer fra det brandslukningsskum, som Korsør Brandskole brugte fra 1980'erne og frem til 2001. Bag aftalen, som blev indgået 1. september, står alle Regionrådets partier.

PFOS-ofre vil have erstatning - retten skal placere ansvaret

Niras-rapport: Forurening af grundvand er 52.308 gange over grænseværdi i Korsør

PFAS-stoffer er konstateret i Roskildes grundvand

Styrelse skærper krav til miljøfremmede stoffer i drikkevandet

Danske Regioner efterlyser penge til oprydning af giftige grunde 

Mere fra CleantechWatch

Ny aftale sikrer både lavere elafgift og afdragsordning

Et bredt politisk flertal er blevet enige om en aftale, der skal hjælpe danskerne igennem en vinter præget af høje energipriser. Aftalen rummer blandt andet en sænkelse af elafgiften, afdragsordning og flere penge til udrulning af fjernvarme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs