Danske Regioner efterlyser penge til oprydning af giftige grunde

38.445 steder i landet kan jorden være giftig, men for at der kan komme skub i oprydningen, kræver det flere penge, siger Danske Regioner.
Foto: Tariq Mikkel Khan
Foto: Tariq Mikkel Khan

En ny kortlægning fra Danske Regioner viser, at der er 38.445 steder i landet, hvor jorden kan være giftig, og listen at muligt forgiftede lokaliteter vokser, siger regionernes formand Stephanie Lose. Hun eftersøger derfor flere penge end de 441 mio. kr., som regionerne brugte på at undersøge og oprydning i forurenet jord.

Det skriver Jyllands-Posten.

En af de grunde, der for øjeblik er i fokus, er i Korsør, hvor 180 borgere for øjeblikket afventer at få svar på, om de er forgiftede med stoffet PFOS, efter at have spist kød fra kvæg, der har græsset på en forurenet mark.

"Vi har de seneste år set, at presset mod vores grundvand stiger som følge af de mange nye forureninger, der kommer til vores kendskab. I langt de fleste tilfælde er regionerne ansvarlige for at rense op, og den opgave skal der kort og godt være penge nok til. Vi mener, at rent drikkevand har allerhøjeste prioritet," siger Stephanie Lose.

Region undersøger Forsyning Helsingørs genbrugsplads for giftigt PFOS-stof

Miljøminister kaldes i samråd om giftfund i renseanlæg

Renseanlæg har udledt rekordhøje mængder af forbudt stof

Giftfund i Korsør sætter gang i undersøgelser 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også