CleantechWatch

Giftfund i Korsør sætter gang i undersøgelser

Dramatisk forhøjede værdier af det forbudte giftstof PFOS i spildevandet fra en skole i Korsør kræver ifølge giftekspert hurtig indgriben og rensning af vandet med aktivt kul. Samtidig sættes der nu gang i undersøgelser af mulig ophobning i fisk i området.

Foto: Arkivfoto/Pixabay

En af Danmarks mest anerkendte gifteksperter og tidligere sagkyndig i giftstoffer hos Sundhedsstyrelsen, dr. med og professor Philippe Grandjean kalder giftmængderne fundet ved brandskolen i Korsør dramatiske, efter Sjællandske har orienteret ham om de 13.000 nanogram pr. liter fra skolens spildevand og gigantiske 70.000 nanogram pr. liter i en regnvandsledning, hvorfra vandet løber direkte ud i Korsør Nor.

"De målte værdier for PFOS i Korsør er dramatisk forhøjede og kræver umiddelbart indgreb og rensning af vandet med aktivt kul. Samtidig må der måles efter PFOS i omgivelserne, specielt i fisk, så det kan afgøres, om der skal udstedes fiskeforbud," siger Philippe Grandjean til Sjællandske.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Klimarådet frygter for tidsoptimistisk regering

Der er flere positive elementer i regeringens Klimaprogram 2021, lyder det fra Klimarådet, der samtidig vurderer, at regeringen måske også er lige lovlig optimistisk i forhold til, hvor hurtigt nye teknologier kan hjælpe til på CO2-regnskabet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs