Danva vil have Folketinget til at kaste op til ti milliarder efter grundvandsparker

For at sikre grundvandet vil Danva have Folketingets partier til at spendere 7-10 mia. kr. på grundvandsparker.
Tiden er ved at rinde ud for det rene danske drikkevand, der dog kan reddes ved at reservere arealer til sprøjtefrie grundvandsparker, lyder det fra brancheforeninger. | Foto: Emma Sejersen
Tiden er ved at rinde ud for det rene danske drikkevand, der dog kan reddes ved at reservere arealer til sprøjtefrie grundvandsparker, lyder det fra brancheforeninger. | Foto: Emma Sejersen
AF JOSEPHINE BUUR BACH

Der skal hurtigst muligt vedtages en økonomisk model og igangsættes en udrulningsplan for etableringen af grundvandsparker på de sårbare indvindingsområder for at sikre forsyningen af rent drikkevand til danskerne.

Danva vurderer i en pressemeddelelse, at etableringen af de nødvendige grundvandsparker vil koste 7-10 mia. kr. over en tiårig periode.

"Rent drikkevand fra vandhanen har gennem generationer været en selvfølge. Sådan skal det fortsat være også for de kommende slægter. Men situationen er nu så forværret, at det kræver yderligere politisk indgriben for at øge beskyttelsen mod stoffer, som kan true grundvandet ved at trænge ned gennem jordlagene og i sidste ende påvirke drikkevandet," lyder det i meddelelsen fra direktør Danva, Carl-Emil Larsen.

Grundvandsparker betegner et område, hvor der ikke må anvendes pesticider og andre forurenende stoffer, og hvor man med Danvas ord prioriterer genopretning af natur, etablering af økologisk jordbrug, skovrejsning og klimatilpasning.

SF udvider drikkevandskrav til kommende finanslovsforhandlinger 

Danva om regeringens sprøjteforbud: På tide med krav til private 

SF vil kalde ministre i samråd om giftrester

Vandværker efter giftfund: Beskyt vigtige boringer

Vandselskab: Situationen med pesticider kan blive værre endnu 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også