CleantechWatch

Danva om regeringens sprøjteforbud: På tide med krav til private

Vandselskabernes brancheforeninger hilser kommunalt og privat sprøjteforbud velkommen. Regeringens forslag er dog ikke vidtrækkende nok, lyder det fra Danske Vandværker, mens Danva glæder sig over et fokusskifte fra landmænd til private.

Sprøjteforbud er med til at sikre dansk grunvand, lyder det fra brancheforeninger. | Foto: Magnus Holm

Landmændene er længe blevet gjort til syndebukke, når talen falder på brug af sprøjtemidler og deraf ledt forurening af drikkevandet.

Men de private og kommunale forbrugere af sprøjtemidler som Roundup, der i et nyt forslag fra regeringen skal forbydes i indkørsler og haveindgange, er længe gået under sprøjtemiddel-radaren.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Klumme: Slut med kejserens nye klimaklæder

På COP26 i Glasgow har virksomheder og verdensledere forsøgt at finde løsninger på den globale klimakrise. Alle er enige om, at ambitionerne skal øges. Alligevel ser vi stadig virksomheder på stribe annoncere CO2-neutrale målsætninger, som klinger hult, skriver Thomas Schrøder, der er direktør i Schneider Electric, i denne klumme.

Verdo bliver et andelsselskab

Ændringen vil ikke betyde noget for den daglige drift, men det vil give forbrugerne øget indflydelse på Verdo og øge demokratiseringen, siger selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs