SF vil kalde ministre i samråd om giftrester

"Det er en skandale, at man nu finder rester af sprøjtegifte i mere end halvdelen af drikkevandsboringerne," siger partiformand Pia Olsen Dyhr (SF), der derfor vil kalde miljø- og fødevareministeren i samråd for at finde en løsning på problemet.
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Det vækker politisk bekymring, at der nu er rester af sprøjtegifte i mere end halvdelen af de aktive danske drikkevandsboringer – og at der flere steder i og omkring de større byområder er rester og spor af pesticider i op til 90 pct. af det drikkevand, der pumpes ud til forbrugerne.

Det skriver Jyllands-Posten.

Hos SF vil formand Pia Olsen Dyhr indkalde både miljøministeren og fødevareministeren i samråd for at få gjort mere ved problemet så hurtigt som muligt.

"Det er en skandale, at man nu finder rester af sprøjtegifte i mere end halvdelen af drikkevandsboringerne. Vi hylder i Danmark princippet om, at vi kan hive rent drikkevand direkte op af jorden – men som det ser ud nu, ender vi med at skulle rense alt vandet, sådan som man f.eks. ser det i Frankrig," siger Pia Olsen Dyhr.

Hun vil have handling nu og foreslår at afsætte milliarder af kroner på næste års finanslov.

Vandværker efter giftfund: Beskyt vigtige boringer

Der er flere giftrester i drikkevandet, men ikke alle er lige bekymrede

Målinger viser giftrester i mere end halvdelen af danske vandboringer 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også