CleantechWatch

SF vil kalde ministre i samråd om giftrester

"Det er en skandale, at man nu finder rester af sprøjtegifte i mere end halvdelen af drikkevandsboringerne," siger partiformand Pia Olsen Dyhr (SF), der derfor vil kalde miljø- og fødevareministeren i samråd for at finde en løsning på problemet.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Det vækker politisk bekymring, at der nu er rester af sprøjtegifte i mere end halvdelen af de aktive danske drikkevandsboringer – og at der flere steder i og omkring de større byområder er rester og spor af pesticider i op til 90 pct. af det drikkevand, der pumpes ud til forbrugerne.

Det skriver Jyllands-Posten.

Hos SF vil formand Pia Olsen Dyhr indkalde både miljøministeren og fødevareministeren i samråd for at få gjort mere ved problemet så hurtigt som muligt.

"Det er en skandale, at man nu finder rester af sprøjtegifte i mere end halvdelen af drikkevandsboringerne. Vi hylder i Danmark princippet om, at vi kan hive rent drikkevand direkte op af jorden – men som det ser ud nu, ender vi med at skulle rense alt vandet, sådan som man f.eks. ser det i Frankrig," siger Pia Olsen Dyhr.

Hun vil have handling nu og foreslår at afsætte milliarder af kroner på næste års finanslov.

Vandværker efter giftfund: Beskyt vigtige boringer

Der er flere giftrester i drikkevandet, men ikke alle er lige bekymrede

Målinger viser giftrester i mere end halvdelen af danske vandboringer 

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs