CleantechWatch

Forsyningsselskab tager hul på kloakprojekt til millioner

Din Forsyning har taget første skridt i et kloaksepareringsprojekt til et tocifret millionbeløb, som skal adskille regn- og spildevand i den jyske by Sig. Projektet løber frem til 2023.

Foto: Norva24/PR

Forsyningsselskabet Din Forsyning har taget første spadestik i et kloaksepareringsprojekt til en samlet pris på 34 mio. kr. i den jyske by Sig.

Forsyningsselskabet regner først med at kunne køre den sidste gravemaskine ud af byen i 2023, skriver Jydske Vestkysten.

Tidshorisonten på tre år skyldes, at der er tale om en hel by, der i etaper skal have adskilt regn- og spildevand, så byens spildevandsplan kan leve op til EU's vandrammedirektiv, fortæller Oscar Meldgaard, projektleder i Din Forsyning.

Udover en økonomisk ramme på 34 mio. kr. i Din Forsyning skal Sigs boligejere også betale for kloaksepareringen på deres egne grunde og senest et år efter, at kloaksepareringen er gennemført, have koblet sig på den nye stikledning, skriver Jydske Vestkysten.

Din Forsyning vil etablere nyt vandværk og kildefelt ved Varde

Anlæg har sendt bakteriefyldt vand i havet 56 gange – kan ikke håndtere regnmængder 

Tusindvis af kunder uden vand efter kloakseparering 

Mere fra CleantechWatch

Her er ugens bedste historier på CleantechWatch

Frasalg af aktier som følge af en høj arveafgift, et forslag til en ny emballagelov fra EU og flere vandfolk til rådgivningsbranchen er blandt andet nogle af de ting, der har været på tapetet i ugens løb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs