CleantechWatch

Din Forsyning vil etablere nyt vandværk og kildefelt ved Varde

Din Forsyning har sikret sig mulighed for at købe 93 hektar jord i Sydvestjylland, hvor der skal bygges et vandværk og oprettes et kildefelt med ti boringer.

Foto: Thomas Borberg/Politiken/Ritzau Scanpix

Din Forsyning har brugt mere end et årti på at lede efter et nyt kildefelt til 20.000 forbrugere i Varde og omegn. Nu har kommunen sat gang i en miljøkonsekvensvurdering af et felt nær Vittarp. Det skriver JydskeVestkysten.

"Vi forventer helt klart, at det er vores fremtidige kildefelt. Det er gode og stabile magasiner med vand. Det er rigtigt fint vand," siger Eric Lauridsen, der er afdelingsleder for vand og varme i Din Forsyning, til avisen.

Forsyningsselskabet har sikret sig muligheden for at købe 93 hektar jord med henblik på at etablere et kildefelt med ti boringer samt et nyt vandværk, som skal afløse Lerpøt Vandværk. Projektet koster mellem 50 og 60 mio. kr. og forventes færdig i 2024.

Fem vandselskaber vil skrue op for grundvandsbeskyttelse i nyt samarbejde

Nyt drikkevandsdirektiv kan sætte fut under AVK's vandforretning

Hofor bygger vandværk til trecifret millionbeløb  

Mere fra CleantechWatch

Quantafuel udnævner ny CFO

Cleantech-virksomheden Quantafuel har sat navn på den mand, der fremover får titlen som CFO, og som skal være med til at tage virksomheden ind i næste fase af sin strategi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs