Anlæg har sendt bakteriefyldt vand i havet 56 gange – kan ikke håndtere regnmængder

Esbjergs Rensningsanlæg Vest kan ikke håndtere de store mængder regn, der er faldet i løbet af efteråret. 56 gange i år har anlægget været nødt til at lede bakteriefyldt vand ud i badevandet. En løsning koster op mod en halv mia. kr. ifølge chef.
Foto: colourbox.com
Foto: colourbox.com
Af Emma Gelbjerg-Hansen

Et spildevandsanlæg i Esbjerg kan ikke håndtere de store mængder regn, der er faldet i løbet af efteråret, og har derfor flere gange sendt bakteriefyldt spildevand ud ved en badestrand. Det skriver TV Syd.

Det er Rensningsanlæg Vest, der 56 gange i år har været nødsaget til at udlede delvist renset spildevand til badevandet – over de sidste tre måneder er det sket 30 gange, fordi der er faldet næsten 550 millimeter regn over Esbjerg.

I Esbjerg Kommune erkender man problemet, skriver TV Syd. Allerede for to år siden rejste borgere i en forstad til byen kritik af forurening af badevandet, og chef for spildevandsanlægget under Din Forsyning, Claus Nielsen, sagde på daværende tidspunkt, at en løsning ville koste omkring 500 mio. kr.

Kommunen har indtil videre igangsat projekter for 40 mio. kr., der blandt andet skal reducere antallet af overløb fra Rensningsanlæg Vest til stranden samt optimere driften på renseanlægget.

Flux Water om forureningssag: "Et voldsomt tilbageslag, men det rokker ikke båden ud af kurs"

Vandværk frygter forurening af grundvandet fra Banedanmarks pesticidforbrug 

Flux Water forurenede to åer - nu udvider de forretningen trods røde tal på bundlinjen 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også