CleantechWatch

Vandværk frygter forurening af grundvandet fra Banedanmarks pesticidforbrug

I Skørping Vandværk er formanden bange for, om brugen af pesticider langs de danske togskinner kan få konsekvenser for grundvandet. For høj forurening har allerede tvunget vandværket til at lukke en kildeplads.

Foto: Per Rasmussen / Ritzau Scanpix

Formanden for det nordjyske Skørping Vandværk er bekymret for, om Banedanmarks store forbrug af sprøjtemidler langs de danske togskinner kan forurene grundvandet og dermed borgernes drikkevand. Det skriver Nordjyske.

82 pct. af det statslige forbrug af sprøjtemidler finder sted langs de danske togskinner, der bruger det til at rense for ukrudt.

Nogle af de områder, hvor Skørping Vandværk indvinder vand, ligger tæt op af jernbaneskinnerne. Vandværket har derfor været tvunget til at lukke en kildeplads som følge af for meget forurening, ligesom en anden kildeplads lige nu kører på nedsat drift, fortæller formand for Skørping Vandværk, Christian Schmidt, til Nordjyske.

Formanden er ligeledes bekymret for, at skinnerne går gennem flere af de områder, som de danske myndigheder har udpeget som fremtidens vandforsyning. Både brancheorganisationen Danva samt DTU Miljø giver over for Nordjyske også udtryk for, at det store forbrug af pesticider kan få konsekvenser for kvaliteten af det danske grundvand.

Flux Water forurenede to åer - nu udvider de forretningen trods røde tal på bundlinjen

Kommune glemte vandprøve i et år – asfaltfabrik havde forurenet vandet 

Mere fra CleantechWatch

Aarhus Vand udvider samarbejde i Indien

Det hidtidige samarbejde mellem Aarhus Vand, Aarhus Kommune og den indiske by Udaipur omfatter nu hele delstaten. Samarbejdet taler ind i regeringens mål om en fordobling af vandeksporten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs