CleantechWatch

Vejle Spildevand får grønt lys til at øge rensekapacitet

Nybyggeri betyder mere spildevand på et af Vejle Spildevands renseanlæg. Derfor har selskabet nu fået tilladelse til at udvide kapaciteten.

Foto: Middelfart Spildevand/PR

Vejle Spildevand har fået grønt lys til at udvide behandlingskapaciteten på selskabets renseanlæg Brejning Renseanlæg fra den nuværende kapacitet på 13.700 PE til en kapacitet på 19.600 PE.

Det skriver Fredericia Dagblad.

Udvidelsen af kapaciteten er nødvendig, fordi der skal udstykkes til nye boliger og bygges et plejecenter i området Børkop, hvilket betyder mere spildevand, der skal forbi Brejning Renseanlæg.

Det er Vejle Kommune, der har givet tilladelse til udvidelsen af kapaciteten på renseanlægget, der dog fortsat er underlagt de samme miljøkrav. Udvidelsen af kapaciteten betyder, at renseanlægget nu må udlede mere renset spildevand til Vejle Fjord gennem en havledning.

Små anlæg står til lukning hos Vejle Spildevand

Waturu vil teste ny teknologi hos spildevandsselskab

Danskernes renseanlæg skal op i superligaen 

Mere fra CleantechWatch

Bigadan kan være næste danske biogaskoncern på salgsrampen

ANALYSE: Industriens Pension og den britiske kapitalfond Arjun Infrastructure Partners overtog lige knap halvdelen af Danmarks næststørste biogaskoncern Bigadan sidste år. Efter Shells nylige milliardopkøb af Nature Energy kan den tidligere rent familieejede virksomhed også blive interessant for andre investorer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs