CleantechWatch

Vejle Spildevand får grønt lys til at øge rensekapacitet

Nybyggeri betyder mere spildevand på et af Vejle Spildevands renseanlæg. Derfor har selskabet nu fået tilladelse til at udvide kapaciteten.

Foto: Middelfart Spildevand/PR

Vejle Spildevand har fået grønt lys til at udvide behandlingskapaciteten på selskabets renseanlæg Brejning Renseanlæg fra den nuværende kapacitet på 13.700 PE til en kapacitet på 19.600 PE.

Det skriver Fredericia Dagblad.

Udvidelsen af kapaciteten er nødvendig, fordi der skal udstykkes til nye boliger og bygges et plejecenter i området Børkop, hvilket betyder mere spildevand, der skal forbi Brejning Renseanlæg.

Det er Vejle Kommune, der har givet tilladelse til udvidelsen af kapaciteten på renseanlægget, der dog fortsat er underlagt de samme miljøkrav. Udvidelsen af kapaciteten betyder, at renseanlægget nu må udlede mere renset spildevand til Vejle Fjord gennem en havledning.

Små anlæg står til lukning hos Vejle Spildevand

Waturu vil teste ny teknologi hos spildevandsselskab

Danskernes renseanlæg skal op i superligaen 

Mere fra CleantechWatch

Klumme: Slut med kejserens nye klimaklæder

På COP26 i Glasgow har virksomheder og verdensledere forsøgt at finde løsninger på den globale klimakrise. Alle er enige om, at ambitionerne skal øges. Alligevel ser vi stadig virksomheder på stribe annoncere CO2-neutrale målsætninger, som klinger hult, skriver Thomas Schrøder, der er direktør i Schneider Electric, i denne klumme.

Verdo bliver et andelsselskab

Ændringen vil ikke betyde noget for den daglige drift, men det vil give forbrugerne øget indflydelse på Verdo og øge demokratiseringen, siger selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs