CleantechWatch

Odsherred Forsyning får grønt lys til slamprojekt

Odsherred Forsyning vil ved hjælp af et nyt industrianlæg omdanne flere ton slam til såkaldt biokoks, der kan sælges videre og bruges i blandt andet gødning eller kul. Nu har forsyningen fået 'go' på projektet.

Foto: Finn Frandsen

Odsherred Forsyning har fået tilladelse til et større industrianlæg på sit renseanlæg i Fårevejle, der skal omdanne 800 ton slam om året til såkaldt biokoks, som forsyningen efterfølgende kan sælge videre.

Det skriver TV2 Øst.

Anlægget er sit første af sin slags i verden og vil udover at danne biokoks også sætte en stopper for spredningen af miljøskadelig slam på markerne, fortæller Odsherred Forsyning til tv-stationen.

Forsyningsselskabet har indtil for nyligt betalt op mod halvanden mio. kr. om året for at komme af med slammet, og mens den nye løsning i første omgang koster nogenlunde det samme, så er det planen, at det kommer til at ændre sig, når den nye biokoks på sigt kan blive solgt.

Biokoks kan blandt andet bruges til at lave gødning eller kul, og det dannes ved hjælp af Odsherred Forsynings nye industrianlæg ved at sortere skadelige stoffer fra og i stedet danne hårde stykker koks, der består af gødnings- og næringsstoffer fra bioslammet.

Odsherred Forsyning lukker lille vandværk

Aarhus Vand vil spinde guld på at omdanne spildevand til økologisk gødning 

Voldsomme regnmængder overbelaster kloaknet i Odsherred 

Enzym-teknologi giver markante besparelser på afvanding af spildevandsslam 

Mere fra CleantechWatch

Alfa Laval vokser en anelse i Danmark

Den svenske industrikæmpes danske aktiviteter, der blandt andet gør sig inden for løsninger til spildevandssektoren, nærmer sig en omsætning på seks mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs