Odsherred Forsyning får grønt lys til slamprojekt

Odsherred Forsyning vil ved hjælp af et nyt industrianlæg omdanne flere ton slam til såkaldt biokoks, der kan sælges videre og bruges i blandt andet gødning eller kul. Nu har forsyningen fået 'go' på projektet.
Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen
Af Emma Gelbjerg-Hansen

Odsherred Forsyning har fået tilladelse til et større industrianlæg på sit renseanlæg i Fårevejle, der skal omdanne 800 ton slam om året til såkaldt biokoks, som forsyningen efterfølgende kan sælge videre.

Det skriver TV2 Øst.

Anlægget er sit første af sin slags i verden og vil udover at danne biokoks også sætte en stopper for spredningen af miljøskadelig slam på markerne, fortæller Odsherred Forsyning til tv-stationen.

Forsyningsselskabet har indtil for nyligt betalt op mod halvanden mio. kr. om året for at komme af med slammet, og mens den nye løsning i første omgang koster nogenlunde det samme, så er det planen, at det kommer til at ændre sig, når den nye biokoks på sigt kan blive solgt.

Biokoks kan blandt andet bruges til at lave gødning eller kul, og det dannes ved hjælp af Odsherred Forsynings nye industrianlæg ved at sortere skadelige stoffer fra og i stedet danne hårde stykker koks, der består af gødnings- og næringsstoffer fra bioslammet.

Odsherred Forsyning lukker lille vandværk

Aarhus Vand vil spinde guld på at omdanne spildevand til økologisk gødning 

Voldsomme regnmængder overbelaster kloaknet i Odsherred 

Enzym-teknologi giver markante besparelser på afvanding af spildevandsslam 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også