CleantechWatch

Voldsomme regnmængder overbelaster kloaknet i Odsherred

Kloaksystemet i Odsherred Kommune er af ældre dato og har svært ved at håndtere de store mængder vand, som klimaforandringerne medfører. Men en klimatilpasning kommer til at koste milliarder, lyder det fra Odsherred Forsyning.

Foto: Ivan Boll

Voldsomme regnmængder har den seneste tid overbelastet regnvands- og kloaksystemer, rensningsanlæg og pumpestationer i Odsherred i en grad, så kældre, haver og en markedsplads er blevet oversvømmet. Det skriver Sjællandske Nyheder.  

Ifølge direktør i Odsherred Forsyning, Fanny Villadsen, er en stor del af Odsherreds regnvandsledninger og kloak-systemer af meget ældre dato og slet ikke dimensioneret til de enorme regnmængder, der nu kommer oftere på grund af klimaforandringerne.

"Men det vil koste milliarder at grave de gamle ledninger op og udbygge dem til de meget større dimensioner, der egentlig skal til i vore dage," siger Fanny Villadsen til avisen.

DMI lancerer klimaatlas til planlægning af klimatilpasning 

Her er status på klimatilpasning i Hovedstaden 

Mere fra CleantechWatch

Her er ugens bedste historier på CleantechWatch

Frasalg af aktier som følge af en høj arveafgift, et forslag til en ny emballagelov fra EU og flere vandfolk til rådgivningsbranchen er blandt andet nogle af de ting, der har været på tapetet i ugens løb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs