CleantechWatch

Odsherred Forsyning lukker lille vandværk

Odsherred Forsyning overtog det lille vandværk Gelstrup Strand i 2019. Nu har forsyningen lukket vandværket.

Foto: Astrid Dalum

Odsherred har nu lukket vandværket Gelstrup Strand, som forsyningen overtog i 2019, skriver Nordvestnyt.

Vandværket havde ifølge Odsherred Forsyning svært ved at holde hygiejne i filtrene og de 140 forbrugere vil nu blive forsynet med drikkevand fra forsyningens værk i Egebjerg.

"Med så lille en produktionskapacitet kunne det hygiejnisk og økonomisk bedre svare sig at forsyne området med vand fra Egebjerg Vandværk, der har kapacitet til at dække hele Egebjerg-området. Selv et lille anlæg har næsten de samme omkostninger til vedligehold og prøvetagning som et stort, så det giver god mening ikke at have to vandværker," siger Kim E. Nielsen, teknisk chef i Odsherred Forsyning.

Omlægningen har kostet ca. 350.000 kr., som skyldes, at Odsherred Forsyning har været nødt til at lægge en ny vandledning, fornyet yderligere en vandledning og lavet en sektionsbrønd som erstatning for den gamle bygning, der husede vandværket.

Forbrugerejet vandværk træder ud af vandsektorloven efter 13 års kamp

Tidligere direktør: Små vandværker kan ikke håndtere forurenet drikkevand

Vandværk lukker efter 50 år: Fremover må de lokale samles om at plukke ukrudt 

Mere fra CleantechWatch

Læk: EU vil fordoble udbredningen af varmepumper på få år

I et endnu ikke offentliggjort udspil i kampen mod fossile brændsler fra Rusland, lægger Europa-Kommissionen op til at sætte turbo på udrulningen af varmepumper og øge krav til energieffektivisering. Det viser et udkast, som CleantechWatch har set. ”Det er en god kurs,” siger dansk chefforhandler.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs