CleantechWatch

Vandværk får grønt lys til at bruge kalkknuser fra Amtech

Nordfyns Kommune har nu givet Bogense Vandværk lov til at tænde et kalkknuseranlæg fra Amtech Aqua Miljø. Kommunen har tvivlet på effekten og bremsede sidste år projektet, der nu forventes at blive sat i gang efter 1. juni.   

Foto: Miriam Dalsgaard

Bogense Vandværk investerede sidste år i et kalkknuseranlæg fra Amtech Aqua Miljø, men Nordfyns Kommune tvivlede på effekten og ville derfor have mere dokumentation, før anlægget blev tændt.

Men i denne uge har kommunen givet grønt lys, skriver Fyens Stifttidende. 

På grund af en offentlig høring om anlægget og coronaudbruddet, forventer forsyningschef i Bogense Forsyningsselskab, Peter Lind, dog ikke, at anlægget bliver tændt på denne side af 1. juni.

"Vi ved fra andre steder, at man efter at have startet anlægget godt kan opleve, at noget af den aflejrede kalk i ældre installationer kan blive slået løs, når man tænder kalkknuseren. I øjeblikket er covid19-situationen ikke forenelig med, at vi måske skal ud i en række private hjem og rense filtre. Derfor vurderer vi, hvornår det er passende at trykke på knappen efter den 1. juni, når høringsfristen er overstået," siger Peter Lind til avisen.

Vandværk må ikke tænde for nyt kalkknuseranlæg – kommune tvivler på effekt

Amtech Aqua Miljø får ny direktør som led i generationsskifte

Mere fra CleantechWatch

Her er ugens bedste historier på CleantechWatch

Frasalg af aktier som følge af en høj arveafgift, et forslag til en ny emballagelov fra EU og flere vandfolk til rådgivningsbranchen er blandt andet nogle af de ting, der har været på tapetet i ugens løb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs