Vandværk må ikke tænde for nyt kalkknuseranlæg – kommune tvivler på effekt

Nyt kalkknuser-anlæg fra virksomheden Amtech Aqua Miljø er klar til at blive taget i brug på Bogense Vandværk. Men Nordfyns Kommune har indtil videre stoppet projektet, da teknik-og miljøudvalget tvivler på effekten og nu vil have yderligere dokumentation.
Foto: Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard

Et nyt kalkknuseranlæg til 460.000 kroner leveret af Amtech Aqua Miljø bliver måske aldrig sat i drift på Bogense Vandværk. Det skriver Fyens Stifttidende.

Nordfyns Kommunes teknik-og miljøudvalg har indtil videre stoppet projektet og bedt Bogense Forsyningsselskab om yderligere dokumentation for anlæggets effekt.

"Vi synes ikke, det er tilstrækkeligt dokumenteret i det materiale, vi har modtaget, at anlægget overhovedet har en effekt og heller ikke hvilken effekt, det i givet fald har på diverse tekniske installationer. Udvalget føler ikke, vi kan tage stilling ud fra de oplysninger, der er sendt med i ansøgningen," siger udvalgsformand Anders Thingholm (K) til Fyens Stifttidende.

Forsyningschef i Bogense Forsyningsselskab, Peter Lind, er uforstående over for afgørelsen. Han vurderer, at det bliver svært at fremskaffe yderligere dokumentation, end den man allerede har lagt frem, hvor man blandt andet peger på, hvilken effekt lignende anlæg har haft på andre vandværker.

Fortjenesten styrtdykker i dansk vandvirksomhed

Ung virksomhed vil udbrede anlæg til rent drikkevand 

Hofor skal finde nyt hjem til 15.000 tons kalkkugler om året

Dyrt kalkprojekt kan blive en gevinst for samfundet 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også