Ny vandforsyning ved Viborg skal sikre rent drikkevand til 50.000 borgere

Efter tre års arbejde med boringer og rørlægning har Energi Viborg Vand nu fået den endelige tilladelse til at tage to nye vandboringer i brug.
Foto: Martin Kurt Haglund/IND
Foto: Martin Kurt Haglund/IND

Energi Viborg Vand har nu fået tilladelse til at tage en ny vandforsyning fra to boringer i Finderup i brug, skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Selv om der ikke har været en akut fare for den nuværende forsyning, skal de nye boringer sikre, at de omkring 50.000 borgere i oplandet også i fremtiden kan få rent drikkevand, fortæller afdelingschef fra Energi Viborg Vand Mogens Brems Knudsen til avisen.

"De nye boringer giver en ekstra sikkerhed, og vi har da også været i den situation hidtil, at der ikke skulle være gået ret meget galt, før vi kunne stå i en situation med mangel på rent vand, så det er virkelig positivt for os og forbrugerne det her," siger han.

Mens vandprøverne fra prøveboringer har vist sig fri for pesticidrester og andre uønskedes stoffer, og den endelige tilladelse efter tre års arbejde med boringer og rørlægning er i hus, bliver de nye boringer dog først taget i brug på den anden side af det igangværende udbrud af coronavirus.

Viborg Kommune vil tvinge 75 vandværker til at samarbejde

Fem vandværker i Roskilde kan blive nødt til at samarbejde

Corona truer Dryps jagt på kapital til internationale vækstplaner 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også