Verdo slås med forbrugerejet vandværk om forsyningsretten til landsby

Forsyningsselskabet Verdo har overtaget forsyningen af en lille landsby ved Randers, men et forbrugerejet vandværk føler sig overset, og derfor skal politikere i Randers Kommune nu beslutte, hvem der har forsyningsretten.
Foto: Stine Rasmussen/ERH
Foto: Stine Rasmussen/ERH
Af Emma Gelbjerg-Hansen

Forsyningsselskabet Verdo befinder sig lige nu i en konflikt med det forbrugerejede vandværk Dronningborg Vandværk om retten til at forsyne landsbyen Gimming ved Randers, skriver Randers Amtsavis.

Landsbyens oprindelige vandværk blev nedlagt i 2016, og Verdo overtog efter beslutning fra forbrugerne vandforsyningen, men ifølge en vandforsyningsplan fra 2013 er det Dronningborg Vandværks job at forsyne Gimming-området.

Nu vil Verdo nedlægge det gamle vandværk og i stedet forsyne området via en nødforbindelse, men det kræver, at vandforsyningsplanen formelt ændres, og det vil ifølge Dronning Vandværk skabe stor usikkerhed, hvis vandværkerne ikke kan have tillid til, hvad der står i de officielle planer.

Politikere i Randers Kommunes miljø- og teknikudvalg skal derfor nu tage stilling til, hvem der skal have lov til at forsyne Gimming Vandværks tidligere kunder.

Mindre vandværk mangler frivillige kræfter og kæmper for at forblive forbrugerejet

Forbrugerejet vandværk kæmper med økonomien og vil sammenlægges

Formand for fusionsvandværk: Om 20 år er der ingen små vandværker tilbage

Drastisk fald i antallet af vandværker: Mere end 200 forsvundet på fem år 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også