CleantechWatch

Verdo slås med forbrugerejet vandværk om forsyningsretten til landsby

Forsyningsselskabet Verdo har overtaget forsyningen af en lille landsby ved Randers, men et forbrugerejet vandværk føler sig overset, og derfor skal politikere i Randers Kommune nu beslutte, hvem der har forsyningsretten.

Foto: Stine Rasmussen/ERH

Forsyningsselskabet Verdo befinder sig lige nu i en konflikt med det forbrugerejede vandværk Dronningborg Vandværk om retten til at forsyne landsbyen Gimming ved Randers, skriver Randers Amtsavis.

Landsbyens oprindelige vandværk blev nedlagt i 2016, og Verdo overtog efter beslutning fra forbrugerne vandforsyningen, men ifølge en vandforsyningsplan fra 2013 er det Dronningborg Vandværks job at forsyne Gimming-området.

Nu vil Verdo nedlægge det gamle vandværk og i stedet forsyne området via en nødforbindelse, men det kræver, at vandforsyningsplanen formelt ændres, og det vil ifølge Dronning Vandværk skabe stor usikkerhed, hvis vandværkerne ikke kan have tillid til, hvad der står i de officielle planer.

Politikere i Randers Kommunes miljø- og teknikudvalg skal derfor nu tage stilling til, hvem der skal have lov til at forsyne Gimming Vandværks tidligere kunder.

Mindre vandværk mangler frivillige kræfter og kæmper for at forblive forbrugerejet

Forbrugerejet vandværk kæmper med økonomien og vil sammenlægges

Formand for fusionsvandværk: Om 20 år er der ingen små vandværker tilbage

Drastisk fald i antallet af vandværker: Mere end 200 forsvundet på fem år 

Mere fra CleantechWatch

Aarhus Vand udvider samarbejde i Indien

Det hidtidige samarbejde mellem Aarhus Vand, Aarhus Kommune og den indiske by Udaipur omfatter nu hele delstaten. Samarbejdet taler ind i regeringens mål om en fordobling af vandeksporten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs